Sport

MaxTV Prva HNL

Obrat na Poljudu: Ohandza potpisao novi ugovor

Obrat na Poljudu: Ohandza potpisao novi ugovor

Veliki obrat na Poljudu, Franck Ohandza pristao je na sve što mu nudi Hajduk, potpisao je ugovor, te se vraća u konkurenciju i putuje s ostatkom momčadi na pripreme u Tursku

Ono što se do jučer činilo nemogućim, danas se ipak dogodilo, Ohandza je rekao da mu je žao što se sve odvilo ovako kako se odvilo, a jučer je napravio i dodatni pritisak na svog managera Olivera Köeniga i sam uzeo stvari u svoje ruke. Sada je očito, Köenig uoće nije imao rezervnu opciju koja bi zadovoljila Ohandzu, niti je imao klub koji je bio spreman platiti odštetu Hajduku kako je tvrdio, pa je Kamerunac presjekao i donio odluku o ostanku na Poljudu. 

Ohandza je od starta tvrdio da želi ostati u Splitu, te da ne razmišlja o drugom klubu, nego samo o Hajduku, a sada je očito da ideja o pritisku i odbijanju potpisa ugovora nije bila njegova, nego njegovog managera. Shvatio je Ohandza ono što smo pisali, nigdje neće naći tako dobar klub, koji će ga strpljivo čekati da se oporavi od ozljeda koje ga svako malo zadese.  

Pristao je potpisati jednogodišnji ugovor, koji mu garantira 120.000 eura godišnje plaće, uz dodatnih 100.000 eura ako odigra 25 službenih utakmica u sezoni, kao i dodatni bonus od 1.250 eura po svakom golu nakon što postigne pet golova. 

U idealnoj situaciji to bi ga učinilo najbolje plaćenim igračem u svlačionici, a nema sumnje kako bi Hajduk rado isplatio njegov ugovor, jer bi to značilo da je dobio najveće moguće pojačanje - zdravoga Ohandzu. Ohandza je na sebe preuzeo dio rizika od moguće ozljede, koja bi ga odvojila od terena na duži rok, što je na koncu bilo jedino što je Hajduk tražio.

Ovaj rasplet je i velika pobjeda predsjednika Hajduka Ivana Kosa i sportskog direktora Marija Branca, koji su čvrstim stavom pokazali kako se nitko neće poigravati i ucjenjivati Hajduk.


Reci što misliš!