Sport

Taekwondo

Sedam odličja Taekwondo kluba Zadar na Dalmacija kupu

Sedam odličja Taekwondo kluba Zadar na Dalmacija kupu

Zlato su osvojili junuior Lucijan Jerak i kadetkinja Ariana Oreč

Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su u Splitu na Dalmacija kupu za mlađe kadete (9-11 god.), kadete (12-14 god.) i juniore (14-17 god.). Organizator natjecanja je TK Marjan, a nastupilo je 380 natjecatelja iz 28 klubova iz Hrvatske i BiH. Zadrani su nastupili sa 13 natjecatelja u svim dobnim kategorijama.

Juniori i juniorke TK Zadra osvojili su pehar za ekipno teće mjesto a za to su zaslužni: Lucian Jerak (- 51 kg) koji je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, Karla Klasić (-52 kg) uz dvije odlične borbe osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju, Gloria Bojo (- 63 kg) treće mjesto i brončanu medalju i Josip Pastuović (-68kg) treće mjesto i brončanu medalju.

Kod kadeta odličan nastup imale su Ariana Oreč (- 47 kg) koja je uz dvije odlične pobjede prekidom izborila prvo mjesto i zlatnu medalju, dok je Teuta Uskok (- 51kg) uz dvije borbe, tijesno u finalnoj izgubila i zaslužila drugo mjesto i srebrnu medalju. Leo Sikirić (- 61 kg) u finalu nije mogao protiv većeg i jačeg protivnika te je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.  

Stela Vozila (- 41 kg), Nora Milolović (- 44 kg), Frane Pavić (- 41 kg) uz dobar rad ipak nisu prošli prvu borbu, dok je Megi Lerga (- 55 kg) nastupila prvi put i potpuno je zadovoljila.

Od mlađih kadeta TK Zadar nastupile su Ani Matijašević (-33kg) koja je uz jednupobjedu zaustavljena u četvrtfinalu u borbi za medalju i Paola Tomrecaj (-36 kg)odradila je dosad svoju najbolju borbu, ali protiv kasnije prvakinje nije mogla.

Sveukupno, prvo natjecanje ove godine za mlade članove TK Zadra prošlo je dosta dobro, a za dva tjedna Nikola Bojo, Franjo Gucić i LucianJerak nastupaju na Seniorskom Državnom prvenstvu u Zagrebu. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.