Sport

Košarka, Endesa liga

Marko Popović: Sretan sam što ću još dvije sezone igrati za Fuenlabradu

Marko Popović: Sretan sam što ću još dvije sezone igrati za Fuenlabradu

Nakon hladne Litve i Rusije, uživam u Španjolskoj

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, 33-godišnji Marko Popović, potpisao je u utorak novi dvogodišnji ugovor sa šestoplasiranom momčadi španjolskog prvenstva Fuenlabradom čiji je najbolji strijelac ove sezone.

Popović je u jugozapadno madridsko predgrađe došao na ljeto potpisavši ugovor do kraja sezone, no dobre partije i iznenađujući rezultati, među kojima i pobjeda nad europskim i španjolskim prvakom Real Madridom, potaknuli su klupske čelnike na produženje suradnje.

"Zadovoljan sam što ću nastaviti igrati za Fuenlabradu. Kada sam stigao nisam znao što očekivati. S obzirom da sam imao fizičkih problema prošle sezone htio sam ići u momčad koja igra samo jednu utakmicu tjedno", rekao je na novinarskoj konferenciji. "No ovdje se trenira više nego u drugim ekipama, ali sada kada sam uhvatio ritam i osjećam se jako dobro", istaknuo je.

Popović, bek šuter visok 1,86 metara, najbolji je strijelac Fuenlabrade s prosjekom od 12,2 koševa po utakmici. Prije dva tjedna je bio proglašen najboljim igračem 18. kola španjolskog prvenstva nakon što je postigao 21 koš protiv predzadnje momčadi lige RETAbet.es GBC-a.

"Sretan sam što će Marko igrati još dvije sezone za nas. Ovaj ugovor je za nas luksuz", izjavio je klupski predsjednik Jose Quintana. Fuenlabrada se nalazi na šestom mjestu među osamnaest momčadi u prvenstvu te je izborila četvrtfinale kupa.

"Imat ćemo dosta problema, no zasad sve ide dobro", rekao je Popović.

Fuenlabrada je ljetos trebala ispasti u drugu ligu, međutim ostala je u društvu najboljih jer niti jedan klub iz druge lige zbog financijskih poteškoća nije mogao ući u viši rang.

Popović je došao u klub samo nekoliko dana uoči početka nove sezone, zajedno s još devetoricom igrača, kada je trener bio Žan Tabak. No Tabak je već nakon šest kola prešao u izraelski Maccabi, a u momčadi je s Popovićem ostao i 25-godišnji hrvatski košarkaš Josip Sobin doveden ljetos iz Zadra.

"Kada je otišao Tabak rekao sam Popoviću, kao iskusnom igraču koji je nastupao u Euroligi, da se mora približiti novom treneru jer je jedan od duhovnih vođa ove Fuenlabrade", otkrio je sportski direktor Ferran Lopez.

"To što je on odlučio nastaviti igrati za nas znači da radimo dobre stvari", poručio je.

Popović je napomenuo kako su njegovi suigrači dobri ljudi te da među njima postoji kemija. "Imam nevjerojatne suigrače. Veliki smo radnici pa onda sve ide lakše", naglasio je i rekao je da nakon devet godina provedenih u hladnim zemljama Rusiji i Litvi uživa u Španjolskoj.

"Ovo je bila laka odluka", rekao je nekadašnji igrač Himkija, Žalgirisa, Cibone, Unics Kazana, Efesa, Valencije i Zadra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.