Sport

UN Tornado: Skraćeni stečajni postupak nad udrugom nije niti bio pokrenut!

UN Tornado: Skraćeni stečajni postupak nad udrugom nije niti bio pokrenut!

Udruga navijača Tornado Zadar, javnosti se obratila priopćenjem koje prenosimo u cjelosti.

UN Tornado Zadar ovim putem obraća se cjelokupnoj javnosti, medijima, a  posebice svojim članovima i vjernim navijačima kao odgovor na brojne nepotpune, neprovjerene i neistinite informacije o stečajnom postupku i likvidaciji naše Udruge.

Ovim priopćenjem šaljemo jasnu poruku kako je dug Udruge navijača Tornado Zadar  u cijelosti podmiren, a skraćeni stečajni postupak prema našoj Udruzi, baš kao što je potvrdila glasnogovornica Trgovačkog suda, nije niti bio pokrenut.   

Proteklih tjedana neopravdano smo bili meta medijskog napada, iako je zahtjev FINE za skraćeni stečajni postupak prema našoj Udruzi bio samo jedan od tisuće formalno pokrenutih postupaka prema udrugama sa dugovanjima. Naša dugovanja su bila minimalna i nastala samo za osnovne režijske troškove. Jasno je da su isti tren podmirena i do stečaja nikad nije ni došlo.

Tina Grgas, glasnogovornica TS u Zadru, 2. veljače 2016.

Obavještavate se da je povodom zahtjeva Financijske agencije od 9.12.2015. pred ovim sudom u tijeku skraćeni stečajni postupak nad Udrugom navijača Tornado, Zadar pod poslovnim brojem St-895/15,  a o kojem zahtjevu nije donesena meritorna odluka.

Također, uvidom u spis predmeta utvrđeno je da u istom nije zaprimljen podatak o eventualnom podmirenju duga.

Tina Grgas, 3. veljače 2016.

U očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje više nema evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje, a iz čega proizlazi da je navedeno dugovanje podmireno u cijelosti. Trgovački sud će povodom toga donijeti meritornu odluku u zakonskom roku.

Postavljamo pitanje zašto se kroz medije prozivalo samo našu Udugu i to senzacionalističkim člancima i naslovnicama pisanim bez ikakvog pravnog utemeljenja, a u kojima se pod uskličnikom piše kako je stečajni postupak nad „Tornadom" zaključen, kako  prestajemo postojati kako smo likvidirani, ugašeni itd.

Šteta što ti isti mediji i novinari ne pišu tako senzacionalno i „zabrinuto" za neke bitnije i važnije stvari od javnog interesa, kao što su korupcija ili podilaženje određenim subjektima prilikom javnih natječaja i slično.  Dakle, uz sav taj nepotizam, klijentelizam i politiku koja je sami sebi svrha i na život građana ima jedino negativan utjecaj, dio medija iznosi lažne činjenice o Tornadu i stavlja je kao glavnu vijest dana, tjedna, mjeseca!

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našim članovima kao i  KK Zadar na čelu s direktorom Borisom Skroćom koji su nam uvelike pomogli u ovoj iznenadnoj situaciji.

Također, UN Tornado Zadar na čelu s novim vodstvom ima korektan odnos s Upravom kluba, a iskreno se nadamo da će tako ostati. Također se nadamo da će klub iz dana u dan ići ka svom ozdravljenju i da ćemo mi sa svojom podrškom vratiti klub na staze stare slave koji će biti na čast i ponos svih Zadrana!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.