Sport

Košarka, Liga Endesa

Povijesna trica Marka Popovića plasman Fuenlabrade u završnicu Kupa kralja

Povijesna trica Marka Popovića plasman Fuenlabrade u završnicu Kupa kralja

Marko je u subotu na treningu zadivio suigrače i trenere pogodivši čudesne 82 trice za redom

U 17. kolu lige Endesa košarkaši Montakit Fuenlabrade svladali su CAI Zaragozu u gostima u dramatičnoj završnici rezultatom 80-79 i to tricom 14 sekundi prije kraja, a koga drugog nego našeg velemajstora, Marka Popovića!

Povijesna je to trica za povijesnu pobjedu Fuenlabrade kojom su po prvi put pečatirali mjesto među prvih osam momčadi, koji nakon 17 kola automatski osiguravaju nastup na završnici Kupa kralja. Fuenlabrada je ovom pobjedom na skoru 9-8 i trenutačno je 6. na ljestvici.

Junak utakmice, naš Marko Popović na koncu je utakmicu završio s 15 poena, Tabu je stavio 16 uz 6 skokova, Stević je dodao 15 uz 5 skokova, a Wear 11 i 7 skokova. Josip Sobin zabio je 4 poen i dodao 6 skokova.

Da bi priča mogla ovako završiti dalo se naslutit još jučer kad je Marko na treningu zadivio suigrače i trenere pogodivši 82 tricu za redom. Inače dosadašnji rekord bio mu je 56 pogođenih trica bez promašaja.

Kako su se uopće dogodile te čudesne 82 trice za redom?

- Rekao sam treneru nakon treninga da ću probat zabit 50 trica. I krenuo s prve pozicije odakle sam pogodio svih 10, pa s druge pozicije i ponovo svih 10, na trećoj kad sam zabio prvih 10 odlučio sam i ostat na njoj te sam na koncu s te pozicije zabio ukupno 62.

Kad nakon 17 godina profesionalne karijere doživiš da pred svim suigračima, među kojima je bio i Sobin zabiješ 82 trice za redom i srušiš vlastiti rekord za 26 (do sada mi je rekord bio 56) onda se uistinu osjećaš super jer je to stvarno velik pothvat koji bi mogao ostat zapisan u košarkaškim knjigama, kaže Marko.

Tvoja trica 14 sekundi prije kraja donijela vam je veliku pobjedu i povijesni plasman na završnicu Kupa kralja u Coruni, nakon čega je nastala luda fešta.

- Što se tiče utakmice u Zaragozi, krenuli smo dobro ali rano sam upao u probleme s penalima. U drugoj su nam pobjegli na 5-6 razlike u trećoj i četvrtoj su otišli čak na 10-12 razlike 3 minute prije kraja, pa su pomislili kako je gotovo. No, mi smo igrali pametno i strpljivo, u zadnju minutu smo ušli s -2, lopta je 15 sekundi prije kraja došla do mene, zabio sam tricu iz pick and rolla s pozicije s  koje sam dan prije na treningu stavio one 62 trice. Ušla je kao kap. Presretan sam zbog toga!

Video sažetak utakmice CAI Zaragoza - Montakit Fuenlabrada 79-80

Nakon godina igranja u klubovima koji su igrali Euroligu ili Eurocup, uvijek u borbi za trofeje, prvi put u karijeri imaš drugačiju priču. Kakav je osjećaj biti u ekipi koja se bori za malo drugačije ciljeve?

- Prvi put sam u situaciji da se borim za "ostanak" u ligi. Kad sam dolazio rekli su mi da nas čeka grčevita borba. Ali eto uspjeli smo nakon 17 kola biti među prvih osam od 18 ekipa i osigurati završnicu Kupa kralja. Čeka nas težak raspored do kraja, jer ovdje je zaista jaka liga, svako može dobit svakog... 

Sretan sam skoro kao da smo osvojili trofej jer s tzv. malom momčadi smo ušli u krug velikih. Sad će nas u četvrtfinalu dopast neko od četiri najjače ekipa a to su Valencia, Barcelona, Laboral Kutxa ili Real.

Malo si svojom tricom i pobjedom u Zaragozi, te plasmanom u zavšnicu Kupa "zakomplicirao život" svom suigraču Josipu Sobinu koji je trebao par dana skočiti doma do Splita u vrijeme igranja tog turnira.

- Sad nas čekaju još tri utakmice u prvenstvu do završnice Kupa kralja. Kući igramo protiva San Sebastiana i Malage, vani protiv Seville. Je, Josip je planirao skočit doma, ali naravno da mu je kao pravom sportašu drago što smo se plasirali na taj turnir i učinit će sve kako ne bi ostalo samo na tome.

Po svemu što znam i vidim, zadovoljan si u Madridu.

- Je, zadovoljan sam, mogu reći čak i presretan. Nakon početka u kojem sam tražio formu sad je polako počelo sjedat sve na svoje mjesto. Dobro igram, nadam se da će me i zdravlje poslužit i da će biti još pobjeda i fešta.  

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.