Sport

Taekwondo

Sestre Zaninović jedine blizanke u svijetu taekwondoa drugi put uzastopno na OI

Sestre Zaninović jedine blizanke u svijetu taekwondoa drugi put uzastopno na OI

Sestre Zaninović napravile su još jedan povijesni uspjeh. Prve hrvatske blizanke i jedine blizanke u svijetu taekwondoa drugi put uzastopno izborile su plasman na Olimpijske igre. Prva je to napravila Lucija, a zatim i Ana.

Nakon Londona do kojeg su obje došle težim putem preko svjetskih kvalifikacija uspjeh su ponovile i u novom ciklusu za Rio koji je bio kud i kamo teži i mukotrpniji. Čak 4 godine borbe i skupljanja bodova, 44 turnira u 24 države na 5 kontinenata, 407 tisuća kilometara, ukupno 575 dana provedenih na natjecanjima i velikih 48 medalja (18 zlata, 13 srebra i 17 bronci) bilo je potrebno da bi se izborio Rio.

Uspjeh je još vredniji jer je Ana ove godine imala šest težih povreda, čak tri operacije, tešku operaciju lakta, lom šake uslijed kojeg se morala slomljene ruke boriti na dva natjecanja te operacija koljena.Lucija je je svoje mjesto osigurala mjesecima ranije jer je svjetski i olimpijski broj jedan u kategoriji do 49 kilograma bila punih 18 mjeseci tako da je finalni grand prix bio samo potvrda plasmana i čekanje posljednjeg natjecanja da i službeno potvrdi put na olimpijske igre na kojima će braniti brončano odličje iz Londona.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.