Sport

Plivanje, PK Jadera

Apsolutna bronca i juniorsko zlato Lea Bavdeka na Jadran Grand Prixu

Apsolutna bronca i juniorsko zlato Lea Bavdeka na Jadran Grand Prixu

Bavdek je kao jedini zadarski plivač od 18. do 23. listopada odradio pripreme s mladom reprezentacijom

Proteklog vikenda, u subotu 24. i nedjelju 25. listopada u Splitu je održan Jadran Grand Prix - 1. HPS Grand Prix 2015/16 za seniore, juniore i mlađe juniore.

U konkurenciji 24 kluba i 286 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, BIH i Mađarske boje našeg kluba pod vodstvom trenera prof. Marijana Čuline, branio je junior Leo Bavdek (99).

Za Lea je ovo bio težak tjedan odmah nakon povratka sa 10. Međunarodnog plivačkog mitinga Vidra 2015. gdje je osvojio dva zlata, srebro i pehar za najvrijedniji rezultat natjecanja. 

Na poziv izbornika kao jedini zadarski plivač odradio je pripreme s mladom reprezentacijom koje su trajale od 18. do 23. listopada te je zajedno s reprezentacijom otputovao u Split na Jadran Grand Prix.

S obzirom na intenzivne i teške treninge s reprezentacijom gdje je uz suhe treninge  u bazenu otplivao i više od 60km u pet dana Leo je na ovom natjecanju nastupio samo na prvom dijelu te je plivao dvije discipline 400m mješovito i 400m slobodno.

U prvoj disciplini 400m mješovito (4:46.71) plasirao se na četvrto mjesto u apsolutnom poretku, dok je u disciplini 400m slobodno unatoč iscrpljenosti i činjenici da je tek ulazna godina juniora doplivao do brončane medalje u seniorskoj kategoriji i zlatne medalje u juniorskoj kategoriji.

Ovaj poziv na pripreme s mladom reprezentacijom je još jedan dokaz da se pošteni rad, trud i odricanje isplati te su na ovaj način trener prof. Marijan Čulina i plivač Leo Bavdek ispisali novu crticu u povijesti zadarskog plivanja.

Naime, Leo je prvi muški zadarski plivač koji je dobio ovakav poziv i zajedno sa svojim trenerom uspješno odradio reprezentativne pripreme, a cilj je da se uz Lea reprezentaciji uskoro priključi jos plivača PK Jadera.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.