Sport

Tenis

Australian Open iduće godine ima bogatiji nagradni fond

Australian Open iduće godine ima bogatiji nagradni fond

Nagradni fond prvog grand slam turnira sezone Australian Opena za 2016. narast će deset posto, odnosno na 44 milijuna australskih dolara (28,4 milijuna eura), što je za četiri milijuna više nego prošle godine, objavili su u utorak organizatori.

Organizatori su također otkrili i da žele odati počast svom sunarodnjaku Lleytonu Hewittu koji je u 34. godini života dobio pozivnicu da igra svoj 20. i zadnji Australian Open, prije odlaska u mirovinu.

"Želimo proslaviti dugačku karijeru Lleytona, ali moramo razmisliti i razgovarati s njim o tome jer će se on htjeti koncentrirati kako bi mogao što bolje odigrati na tom Australian Openu", izjavio je direktor turnira Craig Tiley.

Trenutačno 296. na ATP ljestvici, nekada najbolji tenisač svijeta koji je bio najmlađi "broj 1" sa jedva 20 godina, nije nikada osvojio osvojio domaći grand slam, a u finalu je izgubio od Marata Safina 2005. Zadnje tri godine nije stigao dalje od drugog kola u Melbourneu.

Najavio je povlačenje iz tenisa kao igrač nakon ovog Australian Opena i želi preuzeti vođenje australske momčadi u Davis Cupu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.