Sport

Košarka, ABA Liga

Košarkaši Zadra večeras na teškom ispitu kod Mega Leksa

Košarkaši Zadra večeras na teškom ispitu kod Mega Leksa

Košarkaši Zadra večeras u 19 sati gostuju kod Mega Leksa u ogledu 19. kola ABA lige

Domaćin na ABA-ligaškoj ljestvici ima pobjedu manje od Zadra, ali u posljednje vrijeme igra sve bolje pa će igrači Nevena Plantaka trebati uložiti maksimalan napor kako bi došli do prilike uzeti bodove u Srijemskoj Mitrovici.

- Mega Leks je ekipa koja igra maksimalno agresivno svih 40 minuta i uvijek su na granici faula. Da bi im parirali mi trebamo ući još agresivnije od njih u utakmicu. Riječ je o mladoj ekipi koja se posljednje vrijeme diže u formi, što se vidi iz dvije posljednje utakmice protiv najjačih momčadi lige, Crvene Zvezde i Cedevite u kojima su do same završnice bili u igri i za pobjedu. Trebamo ući hrabro u utakmicu i pokušati biti bolji od njih - poručuje trener Zadra Neven Plantak.

Zadar je tijekom ovog tjedna ostvario uvjerljivu prvenstvenu pobjedu nad Kvarnerom što donekle ohrabruje uoči sutrašnjeg gostovanja.

- Kvarner nije mjerilo, ali u svakom slučaju svaka pobjeda važna je za ozračje u momčadi. Dolaskom novih igrača konkurencija je osnažena i bolje se trenira. Igrači su stvarno motivirani na treninzima i nadam se da će se to što prije pokazati na igri i rezultatima.

Najbolji igrač Zadra ove sezone i trenutno prvi strijelac ABA lige Ivan Marinković svjestan je da je pred njima zahtjevno gostovanje...

- Očekuje nas teška utakmica u Sremskoj Mitrovici. Oni igraju sve bolje u posljednje vrijeme i puno su bolji nego li to pokazuje stanje na ljestvici. Dobro smo se spremili, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno - poručio je centar Zadra.


Reci što misliš!