Sport

Nogomet, Serie A

Džeko zabio za pobjedu Rome

Džeko zabio za pobjedu Rome
asroma.com

U susretu 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je pobijedila Cagliari 1-0 golom Edina Džeke u 55. minuti

Gosti su u posljednjim sekundama susreta ostali bez isključenog Joaoa Pedra.

Roma se ovom pobjedom približila Juventusu na bod zaostatka, ali Juve ima i utakmicu manje.

U derbiju kola Juventus je pobijedio Lazio 2-0, a za prvi pogodak "Stare dame" asistirao je hrvatski napadač Mario Mandžukić. Juve je sve obavio u prvih 17 minuta postigavši dva gola nakon čega je rutinski održavao vodstvo. Domaćin je poveo u 5. minuti golom Paula Dybale nakon Mandžukićeva dodavanja, a konačan rezultat je postavio Gonzalo Higuain u 17. minuti. Mandžukić je igrao cijeli susret, dok je Pjaca ušao u igru u 87. minuti.

Nogometaši Intera slavili su s minimalnih 1-0 na gostovanju u Palermu čime se momčad iz Milana približila na bod zaostatka za četvrtoplasiranim Laziom koji je poražen s 0-2 gostujući kod Juventusa.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Joao Mario u 65. minuti. Ivan Perišić i Marcelo Brozović bili su u početnoj postavi Intera, a Josip Posavec je branio mrežu Palerma. Perišić je zamijenjen u 77. minuti, a Brozović je dočekao kraj dvoboja u kojem je jednom vrlo opasnim udarcem zaprijetio vratima Palerma, ali je Posavec odlično reagirao. Vratar iz Varaždina bio je nemoćan pri pogotku gostiju.

Inter i Palermo dočekali su kraj utakmice s 10 igrača na terenu. U 79. minuti drugi žuti karton dobio je Interov Ansaldi zbog prekršaja nad Nestorovskim, dok je Palermov veznjak Gazzi po drugi put 'požutio' u posljednjoj minuti dvoboja.

U dvoboju sadašnje i bivše momčadi hrvatskog trenera Ivana Jurića završilo je s miroljubivih 2-2, iako je Genoa dvaput vodila protiv Crotonea. Jurićeva momčad je prvi gol postigla u 43. minuti, a strijelac je bio Simeone. Izjednačio je Ceccherini u 54. minuti, a Genoa je opet povela u 66. minuti preko Ocamposa. Ipak, Ferrari je u 74. minuti pogodio za konačnih 2-2.

Na ljestvici vodi Juventus sa 48 bodova, druga Roma ima 47 bodova, a treći Napoli ima 44 boda. Četvrti je Lazio sa 40, a peti Inter sa 39 bodova. Daleko od svih ostalih, na začelju su Crotone i Palermo sa po 10 te Pescara sa 9 bodova.  

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Reci što misliš!