Sport

Skokovi u vodu

KSV Zadar: Odlični rezultati iz Rijeke

KSV Zadar: Odlični rezultati iz Rijeke

Od 10.-12.07 u Rijeci je održano Otvoreno Ljetno Kadetesko Juniorsko Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu. Priređivač je bio KSV Primorje. Na natjecanju je nastupilo rekordnih 180 skakača iz 12 zemalja. Osim domaćina Hrvatske nastupili su skakači iz Mađarske, Srbije, Poljske, Italije, Austrije, Njemačke, Švedske, Norveške, Nizozemske,Velike Britanije i Litve.

KSV Zadar predstavljalo je devet članova. Nastupili su Maro Marić, Hana Kovačević, Roko Sipina, Karlo Hasnek, Matej Neveščanin, Bruna Huljev, Lora Magaš Diego Bajlo i Donat Peraić. Zadarski skakači su ostvarili odlične rezultate i osvojili 17 medalja, 5 zlata , 9 srebra i 3 bronce.

Najuspješniji skakač bio je junior Roko Sipina. Osvojio je 3 zlata i srebro. Sa daske 3m osvojio je rekordna 404 boda i prvo mjesto u jakoj međunarodnoj konkurenciji među skakačima od kojih su neki i finalisti sa Europskog prvenstva. Prvo mjesto osvojio je sa daske 1m i sa tornja gdje je također oborio vlastiti rekord u broju osvojenih bodova. U paru sa Marom Marićem u disciplini sinkro daska 3m zauzeo drugo mjesto.

Maro Marić u kategoriji juniora osvojio je već spomenuto srebro u sinkro skokovima sa Rokom Sipinom te drugo mjesto sa daske 1m i 3m.

Najbolja juniorka bila je Hana Kovačević. Osvojila je 1. mjesto sa daske 1m. i 3 metra dok je sa tornja bila druga.

Kadet Karlo Hasnek osvojio je drugo mjesto u svim disciplinama, daska 1m i 3m, toranj i sinkro daska 3m.

Odlični su bili i mlađi kadeti Matej Neveščanin i Diego Bajlo. Matej je osvojio drugo mjesto sa daske 1m i ostvario normu za ulazak u Hrvatsku reprezentaciju, te treće mjesto sa daske 3m i sa tornja. Ostvario je i rekordan broj bodova na individualnim disciplinama. U sinkro skokovima sa daske 3m u paru sa Diegom Bajlom osvojio je treće mjesto. Diego je osim medalje u sinkro skokovima osvojio 4.mjesto sa daske 1m i 3m i peto mjesto sa tornja.

Osim osvajača medalja nastupili su kadet Donat Peraić kojem je ovo bilo prvo natjecanje na PH, a je osvojio 4.mjesto sa daske 1m. Bruna Huljev mlađa kadetkinja je osvojila 7. mjesto sa daske 1m i sa daske 3m dok je mlađa katetkinja Lora Magaš završila kao 13 sa daske 1m.

Već za četiri dana seniori KSV Zadar nastupiti će na Seniorskon Prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zagrebu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.