Sport

Premiership 2016/17

Veznjak Hull Cityja stabilno nakon operacije glave

Veznjak Hull Cityja stabilno nakon operacije glave
hullcitytigers.com

Veznjak engleskog premierligaša Hull Cityja Ryan Mason (25) hitno je operiran i njegovo stanje je sada stabilno nakon što je zadobio frakturu lubanje u sudaru s Garyjem Cahillom u susretu protiv Chelsea

Mason je pretrpio ozbiljne ozljede glave nakon žestokog sudara s Cahillom u 21. minuti utakmice. Nesretnom nogometašu su deset minuta pomagali na terenu, a potom je prevezen u bolnicu gdje je hitno operiran.

"Mason je zadobio frakturu lubanje. Hitno je operiran, a njegovo stanje je sada stabilno. Danas je komunicirao s čelnicima kluba, no u bolnici će ostati još nekoliko dana," poručili su iz Hulla.

Masona je u St Mary bolnici posjetio i kapetan momčadi Michael Dawson pruživši mu podršku.

Masonova nesreća pogodila je njegove suigrače pa je menadžer Marco Silva morao prekinuti današnji trening.

"Dečki nisu bili koncentrirani i nije bilo smisla nastaviti dalje. Dao sam im slobodno. Ova nesreća je sve pogodila, posebice mlađe igrače," kazao je.

Zanimljivo, branič Chelsea nije stradao u sudaru.

"Bio je to sudar glavama. Jako smo se pogodili. Odmah sam znao da je ozbiljno. Nadam se da će se brzo oporaviti, želim mu sve najbolje," poručio je Cahill.

Mason je stigao u Hull City u kolovozu 2016. iz Tottenhama za 15 milijuna eura što je rekordni transfer u povijesti 'Tigrova'. 

Chelsea je dvoboj protiv Hulla dobio rezultatom 2-0, a drugi gol za 'Bluese' zabio je Cahill u 81. minuti.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 55 boda, Arsenal ima 47 bodova, treći je Tottenham sa 46 bodova, dok Liverpool ima 45 bodova. Hull City drži 19. poziciju sa 16 bodova, dva manje od zone spasa.


Reci što misliš!