Sport

Taekwondo

SP taekwondo: Iva Radoš osigurala drugu medalju za Hrvatsku

SP taekwondo: Iva Radoš osigurala drugu medalju za Hrvatsku

Zagrepčanka Iva Radoš donijela je Hrvatskoj drugo odličje na svjetskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u ruskom Čeljabinsku plasmanom u polufinale kategorije do 73 kilograma.

Aktualna europska prvakinja je kao druga nositeljica bila je slobodna u prvom kolu, u drugom je slavila protiv Australke Nicole Men 4-1, a u osmini finala u neizvjesnoj završnici na zlatni bod prošla reprezentativku Azerbajdžana nakon što je u posljednjoj sekundi primila izjednačujući bod za 5-5. Četvrtfinalni meč za odličje donio je novu dramu protiv Poljakinje Aleksandre Krzemieniecke. Članica Metalca i Poljakinja izmjenjivale su se u vodstvu sve do posljednje sekunde, a na koncu je slavila Radoš te tako ušla u polufinale koje je na programu u nedjelju.

Najbolji hrvatski teškaš, Vedran Golec bio je slobodan u prvom kolu da bi u drugom bez većih problema slavio protiv Marokanca Mohammeda El Kharzazija. Početkom treće runde pri vodstvu Goleca 10-5 Marokancu je stradalo koljeno te je bio prisiljen predati borbu. U osmini finala Golecu se na iznenađenje mnogih suprotstavio Nigerijac Chika Chukwumerije koji je najprije pobijedio Slovenca Trajkovića, a potom i našeg Vedrana rezultatom 5-3. Član Jastreba je tako završio na diobi devetog mjesta što mu je donijelo 18 bodova u borbi za Rio 2016.

Od 16 sati Ana Zaninović nastupit će u polufinalu kategorije do 53kg, a suparnica će joj biti Tajvanka Yun-wen Huang. Članica splitskog Marjana još u petak je osigurala četvrtu medalju sa svjetskih prvenstava. Dosada je osvajala zlato 2011., te srebra 2007. i 2013.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.