Sport

Nogomet, Španjolski kup

Španjolski kup Kralja: Sjajni Torres dva puta utišao Bernabeu

Španjolski kup Kralja: Sjajni Torres dva puta utišao Bernabeu

Atletico Madrid je uspio sačuvati prednost iz prvog susreta, te je odigravši 2:2 kod madridskog Reala na Santiago Bernabeu u uzvratu osmine finala španjolskog Kupa kralja izborio četvtfinale nakon sjajne utakmice.

Diego Simeone je došao kod gradskog rivala s prednošću od 2:0 iz prvog susreta na Vicente Calderonu, ali i spoznajom da ne može računati na bolesnog hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića koji na kraju nije bio ni na klupi. S druge strane, Carlo Ancelotti je poslao na teren praktički sve najjače raspoložive snage osim vratara Casillasa naredivši ofenzivu od samog starta.

Ali već na samom početku utakmice veliki šok za Real - Fernando Torres zabio je u 1. minuti svoj prvi pogodak nakon povratka za 1:0 vodstvo Atletica! Antoine Griezmann je sjajno pobjegao na lijevoj strani nakon što je pogriješio Pepe ne zatvorivši Francuza, te je ubacio u šesnaesterac gdje nije najbolje stajao Sergio Ramos te je lopta stigla do Torresa. El Nino nije pogriješio iz prve sa samo sedam, osam metara od gola Navasa te je pogodio ljevicom za vodstvo Atletica i bacio pristalice rojiblancosa u trans.

U petoj minuti uzvratio Real preko Balea koji je pucao glavom nakon ubačaja Carvajala, no mladi slovenac Oblak lijepom paradom obranio je taj pokušaj.

Oblak je bio na iskušenjima praktički cijelo vrijeme, no Slovenac je sve dobro rješavao vrlo dobro, sve do 20. minute. Tada je Sergio Ramos sjajno skočio nakon ubačaja iz slobodnog udarca s desne strane i pogodio u nečuvanu mrežu za 1:1. Jan Oblak je pogriješio izašavši sa svojih vrata te se sudario s vlastitim suigračem Godinom, a to je ostavilo braniču Reala lak posao.

Zatim je tri minute kasnije Atletico, koji je bio pod strašnim pritiskom, umalo primio i drugi gol, no Godin je blokirao udarac Cristiana Ronalda koji je vrlo lako mogao ući u mrežu.

Do kraja poluvremena igralo se na jedan gol, Real je zbio goste s Vicente Calderona praktički u šesnaesterac, no pogodaka više nije bilo. Na odmor se otišlo s 1:1 i Realu su u tom trenutku trebala još tri pogotka, naravno, uz uvjet da ne prime, kako bi prošli dalje.

A na početku nastavka, novi šok za kraljevski klub, gotovo identično kao i na samom početku utakmice! Ramosovu loptu presjekao je Griezmann koji daje za Fernanda Torresa, a El Nino driblingom na pod baca Pepea i potom proslijeđuje loptu ispod Navasa za 2:1 Atletica. U prvom dijelu Torres je zabio nakon 46 sekundi, a u nastavku već nakon 35!

Samo nekoliko minuta kasnije, opasan je bio pokušaj Griezmanna, no njegov udarac s desetak metara otišao je pored gola.

Ali kraljevski se klub ne predaje. U 54. minuti je Bale odlično prošao po lijevoj strani i ubacio pred vrata Atletica, a tamo je Cristiano Ronaldo koji glavom pogađa suprotni kut Oblakova gola za 2:2. Do kraja je više od 35 minuta, a Real sada mora zabiti ukupno pet golova ako želi u četvrtfinale.

Bio je to 15. gol Ronalda za Real protiv Atletica, Sevilla je jedina momčad kojoj je zabio više - 18 pogodaka.

Ipak, unatoč tome što su imali nekoliko lijepih prigoda nakon svog drugog gola, Real nije uspio. Atletico se malo oslobodio s vremenom, poneki su put i zaprijetili (Ramos je imao još dvije velike greške), a na kraju je završilo s tih 2:2 i momčad Diega Simeonea slavila je na kraju. I bez Mandžukića, izdržali su 'opsadu' kraljevskog kluba, a junak nad junacima (uz dužno poštovanje ostalim igračima Atletica) je povratnik Fernando Torres. U dijelovima grada naklonjenim rojiblancosima dugo u noć će se pjevati pjesme u čast El Nina, a Atletico će u četvrtfinalu imati novi spektakl - dva dvoboja s Barcelonom.

Goal.com/hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.