Sport

Nogomet, Europa liga

Europa liga: Zabili Kalinić, Petrić i Vida, pobjeda Bilića

Europa liga: Zabili Kalinić, Petrić i Vida, pobjeda Bilića

Hrvatski nogometaši Nikola Kalinić, Domagoj Vida i Mladen Petrić postigli su golove u susretima četvrtog kola Europske lige, dok je Slaven Bilić na klupi Bešiktaša slavio protiv Partizana.

Kalinić bio je junak u gostujućoj pobjedi Dnjipra protiv Karabaga 2-1, kojom je ukrajinski sastav ostao u igri za plasman u drugi krug natjecanja. Kalinić je zabio oba gola za Dnjipro, prvog u 15. minuti za vodstvo 1-0, a potom i u 73. minuti za 2-1. Strijelac za azerbajdžanski sastav bio je George u 36. minuti. Kalinić je odigrao cijeli susret za Dnjipro, a u 45. minuti je dobio žuti karton. Ivan Strinić je igrao prvo poluvrijeme za Dnjipro, a u 30. minuti je dobio javnu opomenu.

Treći hrvatski igrač u Dnjipru Mladen Bartulović nije nastupio.

U drugom susretu iz F skupine St Etienne i Inter su odigrali 1-1. Inter je poveo u 33. minuti golom Dodoa, a izjednačio je Bayal Sall u 50. minuti. Zanimljivo, bio je to četvrti remi francuskog sastava u skupini. Hrvatski veznjak Mateo Kovačić igrao je do 74. minute kada ga je zamijenio Osvaldo.

Nakon četiri kola vodi Inter s osam bodova, dok Dnjipro, Karabag i St Etienne imaju po četiri boda.

Važan gol je postigao i Domagoj Vida u pobjedi kijevskog Dynama protiv Aalborga 2-0 u skupini J. Vida se upisao među strijelce u 70. minuti nakon ubačaja iz kornera u trenucima dok je Dynamo imao igrača više. U sudačkoj nadoknadi pobjedu Dynama potvrdio je Gusev. Dynamo vodi na ljestvici s devet bodova, Steaua ima sedam, Aalbor šest, a Rio Ave jedan bod.

Wolfsburg je kod kuće deklasirao Krasnodar 5-1. Ivan Perišić je igrao prvo poluvrijeme za njemački sastav, dok Ivica Olić nije ulazio u igru. Na ljestvici skupine H vodi Everton (8) ispred Wolfsburga (7), Lillea (3) i Krasnodara (2).

Među strijelce se upisao i Mladen Petrić, no njegov Panathinaikos je kod kuće izgubio od PSV Eindhovena 2-3 i ostao bez izgleda za drugi krug. Pao je vodio 1-0 i 2-1, no ipak je ostao bez bodova. Petrić se upisao među strijelce u 43. minuti za vodstvo 2-1. Gol za grčki sastav zabio je i Ajagun (11), dok su strijelci za PSV bili Depay (27) De Jong (65) i Wijnaldum (78). Petrić je igrao do 63. minute, dok su Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld odigrali cijeli susret za domaću momčad.

Na ljestvici E skupine vodi moskovski Dinamo sa 12 bodova, PSV Eindhoven ima sedam, Estoril tri, a Panathinaikos samo jedan bod.

Fiorentina je u Firenzi remizirala s PAOK-om 1-1. Milan Badelj nije nastupio za 'viole'. Fiorentina vodi na ljestvici sa 10 bodova ispred Guingampa sa sedam, PAOK ima četiri, a Dinamo iz Minska jedan bod.

Legija je u Varšavi pobijedila Metalist iz Harkova 2-1, a za poljski sastav je cijeli susret odradio Ivica Vrdoljak. Četvrtom pobjedom Legija je osigurala prolaz dalje.

Bešiktaš, našeg Slavena Bilića je u Istanbulu pobijedio Partizan 2-1 i zadržao vodeću poziciju na ljestvici skupine C. Bešiktaš dijeli prvo mjesto s Tottenhamom koji je slavio u Grčkoj protiv Asterasa 2-1. Oba sastava imaju po osam bodova i 8-3 razliku pogodaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.