Sport

Tenis

ATP Miami: Ivan Dodig preokretom do drugog kola

ATP Miami: Ivan Dodig preokretom do drugog kola

Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo Masters 1000 turnira u Miamiju svladavši na startu Kazahstanca Andreja Golubjeva. Dodig je uspio doći do pobjede zahvaljujući preokretu u trećem setu.

Konačnih 4-6, 6-1, 6-4 ne pokazuje koliko je Dodig imao težak posao na startu turnira u Miamiju. 70. igrač svijeta Kazahstanac Andrej Golubjev imao je prvo set prednosti, a onda u trećem setu i break prednosti, međutim nije to iskoristio.

Dodig se uspio vratiti iz teške situacije te upisati pobjedu za dva sata igre uz tri izgubljena svoja početna udarca, ali i pet oduzetih servisa iz 13 prilika.

Dodig i Golubjev su se već sastali u Miamiju prije tri godine kada je hrvatski tenisač također slavio i to također nakon što je izgubio prvi set i zaigrao bolje u nastavku meča.

U ovom susretu Golubjev je uzeo prvi set sa 6-4 poslije čega je Dodig odradio jako dobar drugi set i sa 6-1 se vratio u meč. U odlučujući set nije krenuo dobro, Golubjev je odmah poveo s 2-0, međutim nakon toga je hrvatski tenisač nanizao četiri gema i do kraja susreta više nije imao problema.

U drugom kolu igrat će protiv 30. nositelja Nijemca Floriana Mayera koji je slavio bez izgubljenog seta u oba dosadašnja susreta. Kao što je s Golubjevim već igrao u Miamiju, Dodig je igrao i s Mayerom i to 2012. godine kada je poražen sa 6-4, 7-5.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.