Sport

Tenis

ATP i WTA Miami: Dodig na Golubjeva, Vekić na Date-Krumm

ATP i WTA Miami: Dodig na Golubjeva, Vekić na Date-Krumm

Nakon što su okončane kvalifikacije na jakom ATP i WTA turniru u Miamiju svi su hrvatski predstavnici saznali svoje suparnike u 1. kolu.

Ivo Karlović je tako dočekao francuskog tenisača Paul-Henrija Mathieua, 114. igrača svjetske ljestvice, protiv kojeg je dosad dvaput igrao na ATP Touru. Pobijedio ga je u Rimu 2008., a izgubio godinu dana kasnije u Cincinnatiju. Bude li naš tenisač ovom prilikom uspješan, u 2. kolu ga očekuje dvoboj protiv petog nositelja, Švicarca Rogera Federera.

Ivan Dodig će na startu Miamija igrati protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, 70. tenisača svijeta, od kojeg je bio bolji na ovom istom turniru prije tri godine. Ponovi li isto i ove godine, Međugorac će u 2. kolu igrati protiv 30. nositelja, Nijemca Floriana Mayera.

Još od ranije je, podsjetimo, poznato da je Marin Čilić kao 25. nositelj slobodan u 1. kolu, a u nastavku će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Francuza Edouarda Roger-Vasselina i Nizozemca Igora Sijslinga.

Kod tenisačica se kroz kvalifikacije u glavni turnir probila 17-godišnja Osječanka Donna Vekić, a ždrijeb joj je u 1. kolu donio dvoboj protiv japanske 43-godišnje veteranke Kimiko Date-Krumm. Prođe li tu prepreku, Vekić će u 2. kolu igrati protiv Ruskinje Svjetlane Kuznjecove, 28. nositeljice turnira.

Izravno je u glavnom ždrijebu i Ajla Tomljanović koju na startu očekuje Francuskinja Kristina Mladenovic. U nastavku bi Zagrepčanka mogla ići na 30. nositeljicu, Španjolku Garbine Muguruzu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.