Sport

Tenis, Australian Open

Australian Open: Wawrinka osvojio premijerni Grand Slam naslov

Australian Open: Wawrinka osvojio premijerni Grand Slam naslov

Početkom drugog seta Nadal se ozlijedio s velikim bolovima herojski odigrao do kraja

U finalnom je meču Wawrinka sa 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 pobijedio prvog tenisača na svijetu Rafaela Nadala i to je definitivno raritetan podatak. Jer, prije ovog finala Nadal je protiv Wawrinke ostvario 12-0 u karijeri, ali što je još važnije Wawrinka nikada u karijeri nije osvojio set protiv Španjolca.

No, čudan je bio finale u Melbourneu, pogotovo od početka drugog seta. Tada je Nadal zatražio liječnički time-out zbog bolova u leđima i taj je trenutak promijenio kompletni finale.

Nadal se definitivno slabije kretao na terenu od drugog seta pa nadalje. Dobro je izgledao jedino u trenucima kada nije morao trčati, dok je Wawrinka izgubio odličan ritam s kojim je ušao u finale.

Inače, u prvom je setu prvi do breaka došao Wawrinka, ali kada je trebao servirati za prvi set susreo se s 0-40. Nadal je u tom trenutku odigrao niz katastrofalnih reterna i set je otišao na stranu Švicarca.

Potom je uslijedila Nadalova ozljeda i čudan nastavak finala u kojem se Wawrinka jako dugo, gotovo do samog kraja meča, tražio, dok je Nadal uzaludno pokušavao produljiti finale.

Kako god, Nadal je ostao bez drugog naslova u Melbourneu, dok je Wawrinka na jednom mjestu pobijedio dvojicu najboljih svjetskih tenisača i došao do uvjerljivo najvećeg uspjeha u karijeri.

Čak je 15 break-lopti u meču imao Wawrinka (pet je iskoristio), dok je Nadal napravio dva breaka (iz šest šansi). 

Australian Open, finale:

Wawrinka (8) - Nadal (1) 6-3, 6-2, 3-6, 6-3


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.