Sport

Tenis

ATP Memphis: Čilić bez polufinala

ATP Memphis: Čilić bez polufinala

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale u svom debitantskom nastupu na ATP turniru iz serije 500 u američkom Memphisu.

Od prvog je nositelja za samo 72 minute bolji bio Japanac Kei Nishikori sa 6-4, 6-2. Bio je to peti međusobni okršaj ove dvojice tenisača i treća pobjeda 22. igrača svijeta.

Čilić je izgubio svoj servis već u prvom gemu meča, ali je odmah potom i uzvratio Nishikoriju na isti način. No, u petom gemu je Japanac napravio još jedan break i to mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

U lošem je ritmu Međugorac nastavio i u drugom setu. Nishikori je realizirao obje svoje prilike za obrat i lakoćom okončao posao. Čilić je u meču ispalio 12 asova, a imao je i visoki postotak osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa (73 posto). No, imao je velikih problema s drugim servisom nakon kojeg je uzeo samo osam poena, što je Japanac znao iskoristiti.

Nishikori će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Marinka Matosevica i Aleksandra Dolgopolova.

Čilić i Brazilac Andre Sa će, pak, kasnije igrati u četvrtfinalu parova. Suparnici su im Amerikanci James Blake i Jack Sock.

Turnir u Memphisu igra se na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 1.212.750 dolara.

ATP Memphis, četvrtfinale:

Nishikori (5) - Čilić (1) 6-4, 6-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.