Sport

Tenis

Nadalu upitan i Australian Open početkom iduće godine

Nadalu upitan i Australian Open početkom iduće godine

Bolovi u desnom koljenu razlog su što španjolskog teniskog majstora Rafaela Nadala nema na turnirima tijekom posljednja tri mjeseca. No, isto je tako upitno kada će se Nadal vratiti tenisu.

Posljednji je meč Nadal odigrao na ovogodišnjem Wimbledonu kada je senzacionalno poražen od Čeha Lukaša Rosola. Nakon toga je otkazao sve turnire, od Olimpijskih igara i US Opena, do polufinala Davis Cupa u kojem je njegova Španjolska preko SAD-a došla do novog finala.

Nadal obavlja sve liječničke naputke oko oporavka od aktualne ozljede, ali španjolski mediji nagađaju da je situacija vjerojatno i gora no što se slutilo.

Pod znak pitanja se više ne stavlja ova 2012. godina, u kojoj Nadal gotovo sigurno više neće igrati, već je upitan i nastup na siječanjskom Australian Openu u Melbourneu, prvom Grand Slam turniru godine.

- Nadam se da će me navijači vidjeti u Melbourneu. To bi bila velika pobjeda za mene. Zapravo, želio bih se vratiti početkom godine i uhvatiti ritam za Australian Open, ali stvarno ne znam hoće li to biti moguće - rekao je Nadal i nastavio:

- U ovom me trenutku zanima samo da radim naporno na oporavku. Znate, ovo nije kao ozljeda ramena. Tada imaš ispred sebe dva tjedna, obaviš sve što moraš i rame je u redu. Ovaj oporavak ide ritmom dan za danom. Nakon svakog dana nanovo testiramo koljeno, vidimo u kakvom je stanju. Zato mi je teško govoriti o budućnosti. Najzadovoljniji bih bio kada bi rekao vraćam se za dva mjeseca. Ali, to je nemoguće najaviti.

Nadal je sve zaključio riječima:

- Imam 26 i pol godina. Nisam star, odnosno, imam još dosta prostora za igranje na vrhunskoj razini. Volim tenis, volim nadmetanje i sve ostalo. U ovoj sam godini stvarno uživao jer sam se vratio nakon određenog pada. Igrao sam odlično, ali me ova ozljeda zaustavila. Stvarno se nadam da ću uskoro natrag, makar moram reći da ću se vratiti tek onda kada buem potpuno spreman. Ne mogu igrati kada sam 60, 70 ili 80 posto spreman u fizičkom smislu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.