Sport

Olimpijske Igre 2012

OI, tenis (ž): Serena kompletirala Golden Slam!

OI, tenis (ž): Serena kompletirala Golden Slam!

Američka tenisačica Serena Williams na "brutalan" je način osvojila svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Mlađa sestra Williams (30) je u finalu olimpijskog turnira, koji se igrao na vimbldonskoj travi, slavila protiv Marije Šarapove sa 6-0 i 6-1. Meč je bio gotov za svega 63 minute igre, a u njemu je lijepa Ruskinja osvojila svega 14 poena na svom servisu. Serena je napravila čak pet breakova u meču, dok je Šarapova propustila svoje dvije prilike koje je imala u drugom setu.

Williams je u susret krenula furiozno s osam vezanih poena (2-0) i već se tada moglo naslutiti da će Šarapova samo skupljati poene. Čak ni kod rezultata 5-0 Šarapova nije uspjela osvojiti gem iako je imala 40-0.

Doista je bilo impresivno gledati s kojom lakoćom Serena osvaja svoje prvo olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a sveukupno treće. Naime, u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine Amerikanka je osvajala zlato u konkurencijama parova. Ovim zlatom, Williams je postala prva tenisačica nakon Steffi Graf koja je osvojila Golden Slam, odnosno sve Grand Slamove i Olimpijske igre.

Recimo i da je ovo bio osmi uzastopni poraz Šarapove, koja nije slavila protiv Serene od 2004. godine.

Serenu još danas očekuje finale ženskih parova u kojem sa svojom sestrom igra protiv Čehinja Hradecke i Hlavačkove.

OI, tenis (ž), finale:

S. Williams (SAD, 4) - Šarapova (Rus, 3) 6-0, 6-1


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.