Sport

Olimpijske Igre

Tarpišev: Šarapova će nositi rusku zastavu na otvaranju Igara

Tarpišev: Šarapova će nositi rusku zastavu na otvaranju Igara

Predsjednik Ruske teniske federacije i član Međunarodnog olimpijskog komiteta Šamil Tarpišev u utorak je najavio da će Marija Šarapova nositi zastavu Rusije na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

Premda ruski ministar sporta Vitalij Mutko tvrdi da ima još kandidata i da će odluka o nositelju nacionalnog stijega u Londonu biti donešena idući mjesec, Tarpišev je jasno poručio:

- Tenis je vrlo popularan sport, a koliko sam upoznat Roger Federer i Rafael Nadal nositi će zastave svojih zemalja na otvaranju Igara. Zato mislim i da će Rusiju u tom dijelu predstavljati Marija Šarapova.

Ukoliko se tako nešto dogodi biti će to prekid tradicije po kojoj su ruski stijeg na otvaranjima uglavnom nosili sportaši koji su već osvajali zlatna odličja na Olimpijskim igrama.

- Nastup na Olimpijskim igrama uvijek je bio moj san. Dok sam bila mala djevojčica u Rusiji tenis nije bio toliko popularan, a najveći je sportski uspjeh bio nastup na Igrama - izjavila je Šarapova koja se nije kvalificirala za nastup u Ateni 2004. godine, dok je Peking 2008. propustila zbog ozljede.

Ruska tenisačica proteklog je tjedna osvajanjem Roland Garrosa upotpunila niz pobjeda na sva četiri Grand Slam turnira u karijeri, a od ponedjeljka je i broj 1 na svjetskoj WTA ljestvici.

Olimpijski teniski turnir biti će odigran na travnatim terenima u Wimbledonu gdje je tada 17-godišnja Šarapova u finalu 2004. godine šokirala Serenu Williams i osvojila svoj prvi veliki naslov.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.