Sport

Tenis, Roland Garros

Šarapova: Za ovo mi je trebalo osam godina

Šarapova: Za ovo mi je trebalo osam godina

Osmijeh s lica Marija Šarapova, pobjednica Roland Garrosa, nije skidala tijekom izvođenja ruske himne na terenu Philippe Chatrier. Pokazala je također, nakon pobjede u finalu nad Sarom Errani, svoje višejezične vještine.

- Želim vam izraziti zahvalnost na vašoj podršci: ovo je jedan od veličanstvenijih trenutaka u mojoj karijeri - rekla je Ruskinja, od idućeg tjedna prva tenisačica WTA-ove liste, na francuskom prije no što se prebacila na engleski (govorila je tijekom svog šampionskog govora također španjolskim i materinjim ruskim):

- Da ovo nije moja četvrta Grand Slam titula, taman da je prva, bila bi mi jednako posebna kao što je sada.

- Ovo je nevjerojatan osjećaj. Ne znam što bih rekla. Presretna sam. Radila sam tako teško za ovo.

- Puno mi je trebalo da bih došla do finala Roland Garrosa i još više da bih osvojila turnir. Toliko je napornih dana u kojima biste se najradije predali, ali na kraju to ne učinite. Bilo je to za mene dugotrajno, osmogodišnje putovanje.

Poražena u finalu, Talijanka Sara Errani, kazala je:

- Čestitala bih Mariji na naslovu. Ne osjećam se kao Top 10 tenisačica, no to ću biti od ponedjeljka. Spoznaja je nevjerojatna i još uvijek ne mogu povjerovati u nju. Presretna sam zbog svega što sam postigla.

Marija Šarapova postala je šesta žena u Open eri s kompletiranim Grand Slam naslovima uz Margaret Court, Chris Evert, Martinu Navratilovu, Stefi Graf i Serenu Williams. Prije Open ere pošlo je to još za rukom Maureen Connolly, Shirely Fry i Billie Jean King.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.