Sport

Nogomet, Euro 2012

Modrić: "Skupina je teška, ali možemo proći"

Modrić:

Mnogo toga se, barem prije nego što je s natjecanjem na Europskom nogometnom prvenstvu počela skupina C, u priči o Hrvatima vrti oko veznjaka Tottenhama Luke Modrića.

Njega će svi apostrofirati kao glavnog igrača Bilićeve momčadi, te će reći da o njemu ovisi hoće li Hrvatska polučiti uspjeh na Euru ili ne. Modrić, pak, spremno tvrdi da je još mnogo igrača koji Hrvatima mogu donijeti uspjeh i radost na ovom natjecanju. Izjasnio se o tome u razgovoru za Sky Sports.

- Nikica Jelavić je jedan od takvih igrača koji bez problema mogu odlučiti. Vidjeli ste u kakvoj je samo formi igrao u Evertonu. No, snaga Hrvatske je u tome što postoji još izuzetno kvalitetnih napadača. Ima nas još koji možemo odlučiti - rekao je Modrić i nastavio:

- Skupina je, nema zbora, jako teška. Za suparnike imamo svjetske i europske prvake Španjolce, te jake momčadi kao što su Italija i Irska. Na papiru to stvarno ne izgleda lijepo, ali svi mi u Hrvatskoj smo uvjereni u postojanje naše kvalitete. Možemo unatoč problematičnoj skupini proći dalje.

O prvom suparniku, o Ircima, Luka je rekao:

- Najbolje od svih poznam Robbieja Keanea, s njim sam igrao u Tottenhamu. On je najopasniji igrač, pravi golgeter. Njega ćemo posebno morati čuvati i paziti cijelo vrijeme. Gadan je pred suparničkim vratima i ne treba niti puno prostora, niti puno vremena, za zabiti pogodak - završio je Modrić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.