Sport

Tenis, Roland Garros

Roland Garros: Li i Kvitova prošle u tri seta

Roland Garros: Li i Kvitova prošle u tri seta

Kineskinja Na Li, braniteljica naslova na Roland Garrosu, plasirala se u osminu finala pobjedom protiv 20-godišnje Amerikanke Christine McHale, 35. tenisačice svijeta, 3-6, 6-2, 6-1.

Iako je u drugom i trećem setu ispustila samo tri gema, Li je morala odigrati meč na najvišoj razini protiv uporne Amerikanke koja se sjajno branila i vratila puno teških lopti. No, Kineskinja, koja je lani u Parizu postala prva Azijatkinja u povijesti s Grand Slam naslovom, nakon izgubljenog prvog seta je odigrala izvanredno. Nakon rezultata 1-1 u trećem setu, osvojila je zadnjih pet gemova u meču.

Za četvrtfinale će Li igrati protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, koja je sa 6-4, 7-5 svladala Španjolku Carlu Suarez Navarro.

Čehinja Petra Kvitova, četvrta nositeljica i prošlogodišnja pobjednica Wimbledona, dosta se mučila protiv Ruskinje Nine Bratčikove koju je svladala 6-2, 4-6, 6-1. U drugom setu je Bratčikova pri vodstvu 5-1 propustila jednu set-loptu, još dvije vezane kod 5-2. Taj set je ipak dobila, ali je potonula nakon što je propustila šansu za break pri vodstvu Kvitove 3-1 u trećem setu.

Od turnira se oprostila Talijanka Francesca Schiavone, tenisačica koja je obilježila ovaj turnir u protekle dvije godine, jer je 2010. godine osvojila naslov, dok je lani izgubila u finalu od Na Li.

Svladala ju je 63. tenisačica svijeta, ljevoruka Amerikanka rodom iz Uzbekistana Varvara Lepchenko 3-6, 6-3, 8-6 nakon više od tri sata igre. Od iste igračice je Schiavone izgubila i nedavno u Madridu na plavoj zemlji, te je uoči meča priznala kako ne voli igrati protiv ljevorukih suparnica.

U trećem setu je Schiavone povela s 3-1, ali je nakon toga izgubila četiri gema zaredom. Vratila se i povela sa 6-5, ali je zadnja tri gema u meču osvojila Amerikanka, koja je već i dolaskom u 3. kolo ostvarila svoj najbolji plasman u karijeri na Grand Slam turnirima. Sada je napravila i korak dalje, a za četvrtfinale će igrati protiv Kvitove.

Roland Garros, tenisačice, 3. kolo:

Li (7) - McHale 3-6, 6-2, 6-1

Švedova - Suarez Navarro 6-4, 7-5

Lepchenko - Schiavone 3-6, 6-3, 8-6

Kvitova (4) - Bratčikova 6-2, 4-6, 6-1


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.