Sport

Boks

Kličko: Ništa od borbe protiv Hayea u rujnu

Kličko: Ništa od borbe protiv Hayea u rujnu

Ukrajinski boksač Vitali Kličko (41) potvrdio je da od željene rujanske borbe protiv Britanca Davida Hayea neće biti ništa.

Haye je u svojoj posljednjoj borbi, u srpnju prošle godine, izgubio od Vitalijeva brata Vladimira i ostao bez svjetskog naslova prema WBA verziji. Ubrzo nakon toga je otišao u mirovinu, ali nije dugo izdržao. Odlučio se vratiti, a prvi će mu suparnik biti sunarodnjak Dereck Chisora, 14. srpnja u Londonu. Upravo je termin te borbe sporan za Kličkov stožer. Ukrajinac je, naime, želio da Haye povratnički meč odradi najkasnije do 2. lipnja, kako bi 1. ili 8. rujna mogao u ring s njim.

- Nakon 14. srpnja će ostati premalo vremena za ozbiljnu promociju. Šest tjedana između dva meča je prekratko razdoblje - kazao je za Bild Kličkov menadžer Bernd Bönte.

S druge strane, Kličko ne želi pristati na kasniji termin eventualne borbe protiv Hayea jer sa svojom politčkom strankom UDAR kreće u predizbornu kampanju za parlamentarne izbore u Ukrajini (24. listopada). Stoga menadžment svjetskog teškaškog prvaka (WBC verzija) sada traži novog suparnika za rujan, a Bild piše da je najveći kandidat dosad neporaženi Nijemac libanonskog porijekla Manuel Charr (27).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.