Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Hrvatska bolja od Estonije 3-1

Hrvatska bolja od Estonije 3-1

U prvoj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, hrvatska nogometna reprezentacija u Puli je pobijedila Estoniju s 3-1.

Izbornik Hrvatske Slaven Bilić u ovoj utakmici je odlučio isprobati igrače iz drugog plana. Utakmicu je, tako, počela postava: Subašić - Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić - Badelj, Dujmović - Iličević, Perišić - Eduardo, Kalinić. U nastavku su u igru ušli Šimunić, Vukojević i Kranjčar od 46. minute, Mandžukić i Rakitić od 60. te Vrsaljko od 80. minute.

Hrvatska je protiv Estonije, koja je ''glumila'' Irsku, prvog suparnika Bilićeve momčadi na Euru, odigrala vrlo solidnu utakmicu. U 16. minuti je Verdan Ćorluka, koji je nosio kapetansku vrpcu, iz blizine nakon jedne gužve poentirao za vodstvo 1-0. Samo četiri minute kasnije, Eduardo je na ''brazilski način'', petom proigrao Perišića koji je ubacio prizemnu loptu, a Kaliniću nije bilo teško iz blizine poentirati za povećanje vodstva.

U 81. minuti je Vrsaljko s desne strane odigrao povratnu loptu za Vukojevića koji je preciznim udarcem matirao gostujućeg vratara. Estonija je smanjila na konačnih 3-1 u 83. minuti, a strijelac je bio Vasiljev.

Prijateljska utakmica:

Hrvatska - Estonija 3-1 (Ćorluka 16, Kalinić 20, Vukojević 81 / Vasiljev 83)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.