Sport

Nogometni mercato

Vertonghen se premišlja oko Tottenhama

Vertonghen se premišlja oko Tottenhama

Belgijski stoper Ajaxa Jan Vertonghen (25), željeno pojačanje Tottenhama, u posljednjoj je izjavi za Daily Star i dalje White Hart Lane označio kao prvu željenu stanicu u nastavku svoje nogometne karijere, ali kao da sumnja da će "spursi" financijski moći iznijeti transfer.

U ponedjeljak se Vertonghen sastao s predsjednikom Tottenhama Danielom Levyjem, te mu je pokazan prostor kluba, kao i trening-igralište i stadion.

- Puno sam puta rekao da je Tottenham moj prvi izbor, ali pregovori nisu uznapredovali. Pokazali su mi sve, upoznao sam ključne ljude i predsjednika. Ali Arsenal me također želi. Oni ostaju opcija ukoliko moj transfer u Tottenham propadne jer Ajax za mene traži 15 milijuna eura. To je puno novca za nekoga s preostalom jednom godinom ugovora - kaže igrač kojem ugovor a amsterdamskim klubom istječe na ljeto sljedeće godine.

- Siguran sam da Spursi neće moći toliko platiti nakon propuštanja nastupa u Ligi prvaka. Ajax za mene želi izvući čim je više moguće, dok "spursi" žele platiti čim manje. Nadam se da će postići dogovor. Ali neću se svađati s Ajaxom, to je posljednje što bih želio nakon toliko lijepih godina provedenih s njima. Engleska je moja željena destinacija. Ali ako je potrebno, odradit ću ugovor do kraja i onda otići sljedećeg ljeta bez odštete.

Boje Ajaxa Vertonghen brani od 2006. godine, a za belgijsku je reprezentaciju dosad skupio 36 nastupa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.