Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Bayern: Heynckes ostaje, no što će biti s Robbenom?

Bayern: Heynckes ostaje, no što će biti s Robbenom?

Njemački sportski magazin Kicker u novom je broju značajan prostor posvetio kadrovskim problemima u minhenskom Bayernu, tragičnom gubitniku u finalu nogometne Lige prvaka.

Iz kluba su potvrdili da će Jupp Heynckes ostati trener i u idućoj sezoni, premda su se nakon prijateljske utakmice igrane u utorak protiv reprezentacije Nizozemske pojavile špekulacije o upitnoj budućnosti 67-godišnjeg trenera.

- Imam važeći ugovor do 30. lipnja 2013. godine. Ne razumijem zašto se o mom statusu uopće raspravlja - rekao je trener dok je predsjednik kluba Uli Hoeneß dodao:

- Zašto bi Jupp odlazio? Koliko znam, pred njim je za odraditi još 12 mjeseci ugovora.

S druge strane, problematičan postaje status 28-godišnejga nizozemskog krilnog napadača Arjena Robbena. Premda je prije par tjedana produljio ugovor do 30. lipnja 2015. godine, Robben je pao u nemilost Bayernovih navijača nakon što je u utorak, prilikom nastupanja u revijalnoj utakmici, izabrao zaigrati u dresu "oranjea" umjesto Bayerna.

Gledatelji su ga zbog toga pošteno izviždali, a izbornik i suigrači iz reprezentacije stali u njegovu obranu nazvavši ponašanje publike skandaloznim.

Skandalozan kontekst slučaju pridaju i čelnici bavarskog kluba, ali ne zbog ponašanja publike već Robbena, koji je odlučio nastupiti u spornoj utakmici za reprezentaciju umjesto za Bayern samo tri dana nakon što je direktno skrivio poraz njemačkog kluba najprije promašivši penal protiv Chelseaja u produžecima, a potom odbivši preuzeti opdgovornost pri raspucavanju penala.

Nakon svega, Kicker postavlja pitanje može li Robben uopće ostati u klubu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.