Sport

Tenis, WTA

WTA Rim: Šarapova obranila naslov

WTA Rim: Šarapova obranila naslov

U tie-breaku odlučujućega, trećeg seta, koji su odigrale nakon gotovo dvosatnog prekida zbog kiše, Marija Šarapova pobijedila je Na Li u finalu rimskog WTA turnira Premier Mandatory kategorije 4-6, 6-4, 7-6(5).

U meču punom preokreta druga je nositeljica tako uspjela obraniti lanjski naslov u talijanskoj prijestolnici. Bio je to njezin četvrti obranjeni naslov na WTA Touru, te drugi osvojeni turnir ove godine nakon Stuttgarta.

Nakon što je Kineskinja, inače osma nositeljica, dobila prvi set 6-4, u drugom je povela 4-0 i činilo se da će sve biti brzo gotovo, pogotovo stoga što je, od 4-2 vodstva Ruskinje u prvom setu, nanizala osam vezanih gemova. Serija je, međutim, stala, a Šarapova je dobila deset od 11 idućih gemova za izjednačenje u setovima i 4-1 vodstvo u trećem.

Nakon još jednog obrata u odlučujućem setu, Šarapova je spasila meč-loptu koju je Li imala pri njezinu servisu u 12. gemu, te je konačno u tie-breaku, nakon dvosatne pauze, slavila 7-5.

Bila je to sedma pobjeda za Ruskinju u 11. meču s Kineskinjom. Dobila je Šarapova prvih pet, nakon čega je Li vezala četiri pobjede zaredom, među ostalima i u polufinalu lanjskog Roland Garrosa. Šarapova je slavila drugi put uzastopno nakon što ju je pobijedila prije dva mjeseca u četvrtfinalu Miamija 6-3, 6-0.

WTA Rim, finale:

Šarapova (2) - Li (8) 4-6, 6-4, 7-6(5)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.