Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Magath ipak planira prodati Mandžukića

Magath ipak planira prodati Mandžukića

Odnosi između hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića i njegova trenera u Wolfsburgu, Felixa Magatha, ponovno su zahladnjeli, izvještava u svom tiskanom izdanju njemački magazin Kicker.

Nakon zimskog natezanja oko njegova ostanka, činilo se da je Mandžukić zadovoljan. Očekivao je hrvatski reprezentativac stoga do kraja nedavno završene sezone produljenje ugovora s povišicom koja bi odgovarala njegovoj igračkoj vrijednosti i statusu koji je stekao u momčadi.

I Magath je bio voljan ponuditi mu produljenje, i to sve do srijede prošlog tjedna. U petak se, međutim, sve promijenilo.

- Felix Magath izvijestio nas je da Mario može ići u slučaju dobre financijske ponude - izjavio je za Kicker 52-godišnji Ivan Cvjetković, Mandžukićev menadžer.

Kao mogući uzrok promjene Magathova stajališta Kicker navodi neispunjenje trenerova cilja postavljenog uoči početka proljetnog dijela sezone. No, navodi Kicker, to objašnjenje Mandžukiću "ne drži vodu" s obzirom na činjenicu da je nekako paralelno trener dao novi ugovor vrataru Diegu Benagliju.

Magath se, upitan od Kickerova novinara što se dogodilo, odbio izjasniti:

- Mandžukić ima važeći ugovor do ljeta 2014. godine i ništa me drugo ne zanima - rekao je menadžer.

Razočarani Mandžukić, navodi isti izvor, sada se u domovini priprema za Europsko prvenstvo i čeka ponude. Navodno s time ne bi smio imati problema, pogotovo s obzirom na siječanjsku ponudu koja je za njega u Wolfsburg stigla iz Tottenhama.

Ovog će ljeta, tvrdi Kicker, Magath pokušati iz Heerenveena dovesti 22-godišnjeg centarfora Basa Doosta, koji je ove sezone zabio 32 gola. Riječ je, za razliku od Mandžukića, o tipičnom napadaču 16-erca.

Kickerov novinar završava tekst o tercetu Mandžukić-Helmes-Diego kao potencijalno fantstičnoj napadačkoj osovini kluba s Volkswagen Arene. No, u ovom je trenutku zbog čudnih trenerovih stavova upitan status svakog od trojice Wolfsburgovih nogometaša.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.