Sport

Rasizam u nogometu

Barcelona: Rasističke optužbe na račun Messija su na krivom tragu

Barcelona: Rasističke optužbe na račun Messija su na krivom tragu

Nogometni klub Barcelona čvrsto je stao iza svog najboljeg igrača, Argentinca Lionela Messija, kojeg je nizozemski nogometaš Royston Drenthe optužio za rasizam.

Royston Drenthe (25), igrač madridskog Reala na posudbi u Evertonu, u izjavi za NuSport.nl. je optužio Messija da ga je nekoliko puta u međusobnim ogledima, dok je bio član Real Madrida, odnosno Herculesa u prošloj sezoni, uvredljivo nazivao ''negro'' (''crnjo'').

- Igrao sam protiv njega puno puta i uvijek smo imali problema jedan s drugim. Znate što me toliko smeta? Ton s kojim mi je govorio "negro, negro". Razumijem da je u Južnoj Americi termin "negro" vrlo uobičajen, ali mi to ne možemo trpjeti - rekao je, između ostalog, 25-godišnji Drenthe, kojeg je nedavno menadžer Evertona David Moyes udaljio iz momčadi iz disciplinskih razloga.

Barcelona je, očekivano, reagirala s priopćenjem u kojem je sugerirala kako su Drentheove optužbe neistinite.

''Lionel Messi je uvijek pokazivao maksimalni respekt i sportsko ponašanje prema svojim suparnicima. To je nešto što su i njegovi kolege nogometaši priznali puno puta. Sigurni smo da su sve optužbe koje govore suprotno na potpuno krivom tragu. Messijevo ponašanje je tijekom cijele njegove karijere bilo uzorno i za primjer'', stoji u Barceloninom priopćenju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.