Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Simeone: Djeca će s ponosom nositi dres Atletica u školu

Simeone: Djeca će s ponosom nositi dres Atletica u školu

Trener madridskog Atletica, Diego Simeone, nije imao riječi kojima bi dovoljno pohvalio svoje nogometaše koji su u velikom stilu, s 3-0, slavili u finalu Europa lige protiv Athletic Bilbaa.

Simeone nije želio ni čuti za pohvale njemu kao treneru koji je u potpunosti pokrenuo klub otkako je u zimskoj stanci stigao na Vicente Calderon. Argentinac se više koncentrirao na razgovor o tome što će ova pobjeda značiti za sve navijače madridskog kluba.

- Sutra, kada odu u školu, djeca će s ponosom nositi majice Atletica i to je ono što je najljepše u cijeloj ovoj priči - rekao je bivši veznjak Atletica nakon bukureštanskog finala.

- Cijela je momčad odigrala sjajno, a Radamel (strijelac dva pogotka) je bio "u elementu". Ali ponavljam, cijela momčad zaslužuje pohvale. Igrači su ti koji su ovo ostvarili. Ovo je velika pobjeda za sve koji su vjerovali u nas - zaključio je Simeone.

Trener poražene momčadi, Marcelo Bielsa, preuzeo je na sebe krivnju zbog poraza, te je nakon utakmice bio iznimno nezadovoljan propuštenom prilikom.

- Jako, jako sam razočaran. Nismo igrali dobro. Igrali smo onako kako je Atletico to želio. Ja sam odgovoran za način na koji smo odigrali finale, kao i za to što nismo pobijedili u konačnici - rekao je Bielsa za UEFA-inu stranicu.

- Naši su suparnici sasvim zasluženo osvojili naslov pobjednika - priznao je razočarani Argentinac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.