Sport

Teške optužbe

Drenthe optužio Messija za rasizam

Drenthe optužio Messija za rasizam

Royston Drenthe (25), igrač madridskog Reala čijih se usluga prije dva mjeseca odrekao menadžer Evertona David Moyes, uvukao je najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija u rasističku polemiku.

Drenthe se protiv Messija ogledavao tijekom perioda provedenog u Španjolskoj, a kaže kako ga je omaleni Argentinac oslovio sa "negro" (crnjo), pogrdnim izrazom na španjolskom jeziku za tamnopute osobe.

- Igrao sam protiv njega puno puta i uvijek smo imali problema jedan s drugim. Znate što me toliko smeta? Ton s kojim mi je govorio "negro, negro". Razumijem da je u Južnoj Americi termin "negro" vrlo uobičajen, ali mi to ne možemo trpjeti. Mahamadou Diarra, moj suigrač iz Reala, bi mogao eksplodirati da ga se oslovi sa "negro". Argentinci Gabriel Heinze i Gonzalo Higuain prvotno su to govorili na treningu, ali su prestali - rekao je nizozemski ljevokrilni igrač Reala u razgovoru za NuSport.nl.

- Kada je Hercules (iz Alicantea, momčad u kojoj je Drenthe igrao na posudbi prošle sezone, op.a.) igrao protiv Barcelone, tijekom susreta sam imalo malih razmirica s njim. Dao mi je ruku na utakmici i opet ponovio nekoliko puta "bok crnjo" (hola negro) - dodao je nogometaš koji nakon neuspjeha u Madridu i na posudbama u Herculesu i Evertonu traži načina da se vrati u Feyenoord, svoj prvi klub u profesionalnoj karijeri.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.