Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Juventus kiksao, Milan na -1

Serie A: Juventus kiksao, Milan na -1

Juventus je kiksom protiv davljenika Leccea (1-1) vratio Milan u igru za naslov prvaka Italije.

Nogometaši torinskog kluba imali su sve, vodstvo od osme minute, te igrača više od 55. minute utakmice. No, sve to nije bilo dovoljno da mirno privedu susret kraju, već su dozvolili da pet minuta prije kraja Luis Muriel zabije za konačnih 1-1, i to iz jednog jedinog udarca prema vratima Gianluigija Buffona na susretu. Juventus ih je s druge strane imao 13, od čega devet u okvir.

Kiks Juventusa iskoristio je Milan koji je s 2-0 slavio na San Siru protiv Atalante pogocima Muntarija iz devete, odnosno Robinha iz druge minute sudačke nadoknade.

Milan je pobjedom došao na svega bod od Juventusa dva kola prije kraja prvenstva. Juventus u posljednja dva kola gostuje kod Cagliarija, te u dočekuje Atalantu, dok Milan naprije u ulozi gosta igra protiv Intera, a zatim dočekuje Novaru u posljednjem prvenstvenom kolu.

Od ostalih rezultata izdvojimo prvi poraz Intera pod Andreom Strammacionijem. Bolja je s 3-1 kao domaćin bila Parma, iako je na poluvremenu milanska momčad imala prednost od 1-0. Međutim, omaleni Sebastian Giovinco je s jednim pogotkom i dvije asistencije donio Parmi petu uzastopnu pobjedu u Seriji A.

Udinese je minimalnom 1-0 pobjedom kod otpisane Cesene jedini nastavio lov za Napolijem u borbi za treće mjesto, posljednje koje dogodine vodi u Ligu prvaka.

Serie A, 36. kolo:

Milan - Atalanta 2-0 (Muntari 8, Robinho 90+2)

Catania - Bologna 0-1 (Ramirez 79)

Cesena - Udinese 0-1 (Fabbrini 4)

Fiorentina - Novara 2-2 (Montolivio 48-11m, 71 / Jeda 14, Rigoni 30-11m)

Genoa - Cagliari 2-1 (Palacio 12, Janković 76 / Ariaudo 13)

Juventus - Lecce 1-1 (Marchisio 8 / Muriel 85)

Lazio - Siena 1-1 (Ledesma 62-11m / Destro 26)

Parma - Inter 3-1 (Marques 53, Giovinco 55, Biabiany 82 / Sneijder 13)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.