Sport

Košarka, A-1 Liga za ostanak

Sonik Puntamici pobjeda protiv Darde

Sonik Puntamici pobjeda protiv Darde

Puntamičani u sljedećem kolu u Jazinama imaju priliku upisati pobjedu protiv još jednog direktnog suparnika za ostanak, momčadi Dubrovnika

Košarkaši Sonik Puntamike večeras su u 8. kolu A-1 Lige za ostanak upisali važnu pobjedu. Momčad Sonik Puntamike u izravnom je dvoboju protiv direktnog suparnika za ostanak, pobijedila momčad Darde rezultatom 84-70. Tako momci trenera Selina i dalje sve drže u svojim rukama.

Agresivno i odlučno u namjeri da dobiju večerašnju utakmicu, igrači Sonik Puntamike odmah su na početku utakmice serijom 7-0 nagovijestili dobru utakmicu domaće momčadi. Košem Perajice u 6. minuti rezultat na semaforu je glasio 15-10, da bi zatim domaća momčad novom serijom 10-0 stekla veliku prednost pred kraj prve četvrtine (25-10). Odličan je u tim trenucima bio Mario Pešut, koji je ugradio 6 svojih koševa u navedenoj seriji Puntamičana. Košem Čakaruna za 27-12, otišlo se na kratki odmor.

I u drugu četvrtinu Puntamičani su prenijeli dobru igru s kraja prve. Košem Jurjevića u 13. minuti prednost Puntamike je narasla na velikih + 18, (34-16). No ni to nije bila najveća prednost na utakmici, jer je nakon trice Grabovca i polaganja Šarlije rezultat pri kraju prvog poluvremena pokazivao 43-21. Do kraja prvog poluvremena gosti su koševima Bičvića i Kordića ipak uspjeli donekle smanjiti zaostatak, da bi se rezultatom 49-31 otišlo na veliki odmor. Domaćin je tako nošen dobrom igrom Grabovca (13 koševa, 3/4) i Šarlije (12 koševa) već u prvom poluvremenu ove važne utakmice stekao solidnu prednost.

No gosti su se na poluvremenu konsolidirali, i odlučili do kraja utakmice pružiti žešći otpor. Početkom drugog dijela, Mato Perajica i Velimir Budimir serijom 9-2 smanjuju rezultat na 51-40. Srećom po Puntamiku, gostujuću seriju je tricom prekinuo Ramljak i spriječio nervozu u domaćim redovima. Do kraja treće četvrtine prednost Puntamike se nije povećala, ali ni smanjila. Marino Jurjević preuzeo je odgovornost i zabio par važnih koševa, neutralizirajući koševe Darde, koje je uglavnom realizirao Mato Perajica. Rezultatom 64-51 otišlo se na odmor pred odlučujuću četvrtinu.

Prve koševe za Puntamiku u posljednjoj četvrtini postigao je Čakarun s linije za slobodna bacanja. Darda je odgovorila koševima Pandurića i Perajice, da bi nakon nova dva pogođena bacanja Čakaruna i koša Jurjevića prednost Puntamike u 34. minuti izgledala velikih + 16 (70-54). Kažemo izgledala, jer gostujući igrač Filip Kordić u sljedeće dvije minute zabio sam 6 koševa i smanjio zaostatak Darde na (70-60). No tada na scenu ponovo stupa Marino Grabovac, koji na asistenciju Čakaruna zabija svoju četvrtu tricu iz petog pokušaja i praktički rješava utakmicu. Nakon te trice domaćin je bez problema zaključio utakmicu i upisao novu domaću pobjedu. Konačan rezultat utakmice glasio je 84-70 za Sonik Puntamiku.

Na kraju utakmice, domaćin je imao petoricu dvoznamenkastih strijelaca. Prvo ime utakmice, Marino Grabovac ubacio je 16 koševa (4/6), odlični Marjan Čakarun dodao je 14 koševa i sakupio 10 skokova. Jurjević je ubacio 13, Šarlija 12 a Pešut 10 koševa.

KK Sonik Puntamika - KK  VROS Darda 84-70 (27-12, 22-19,15-20, 20-19)

KK Sonik Puntamika: Pešut 10, Ramljak 9, Marić 8, Segarić, Glavan, Čakarun 14, Jurlina, Dražović 2, Grabovac 16, Vraneš, Šarlija 12, Jurjević 13

KK VROS Darda: Pandurić 14, Bičvić 13, Kordić 8, Budimir 13, Mileković 4, Mandić, Perajica 18, Radoš, Ćutuk


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.