Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Simeone i Emery: Atletico je zaslužio finale

Simeone i Emery: Atletico je zaslužio finale

I u uzvratnoj su utakmici polufinala Europa lige nogometaši Atletica pobijedili Valenciju, ovaj puta s 1-0, a oba trenera slažu se da je konačni ishod realan prema prikaznom na terenu.

Lijepim pogotkom Adriana Atletico je s ukupnih 5-2 nadvisio Valenciju te izborio mogućnost da se po drugi puta u tri sezone okiti naslovom najbolje momčadi u Europa ligi.

- Sretan sam zbog svojih igrača koji su u ovaj uspjeh uložili golemi trud. Herojski igraju dvije jake utakmice u tjedan dana već neko vrijeme, a s obzirom na ne tako širok kadar i neke ozljede, ovo je velika stvar. Također, zahvaljujem klupskoj upravi koja je imala povjerenja u nas, te naravno navijačima koji su nas i večeras ponosno bodrili - izjavio je trener pobjedničkog sastava Diego Simeone koji se veseili susretu sa sunarodnjakom na klupi Athletica u finalu u Bukureštu.

- Sjajna je sezona iza mog kolega na klupi Athletic Bilbaa. Igraju finale Europa lige i Kupa kralja i zbog toga zaslužuju priznanje. Ja i Marcelo (Biellsa op.a.) se dobro poznajemo, prijatelji smo, ali to neće utjecati na obostranu želju da osvojimo Europa ligu - poručio je Simeone.

Bolju igru protivnika u obje polufinalne utakmice priznao je i strateg Valencije Unai Emery.

- Bili su bolji i zasluženo idu u finale. U uzvratu je za nas bilo ključno rano postići pogodak, a u tome nismo uspjeli. Dobro smo pritiskali krajem prvog dijela i da smo tu uspjeli zabiti, možda bismo u nastavku okrenuli utakmicu u našem smjeru. No, sretan sam jer smo došli i do ove faze, a poraz u prvom susretu u Madridu ipak se pokazao odlučujućim za ukupni rezultat - ocijenio je Emery koji je podsjetio da je najvažniji cilj "šišmiša" kroz Primeru izboriti Ligu prvaka u narednoj sezoni, stoga svojim nogometašima neće dopustiti opuštanje u finišu sezone.

- Nama je od iznimnog interesa da se svake godine natječemo na najvećem nivou u Europi, a jedini put za tako nešto je Primera. Moramo se fokusirati kako bismo ostali na poziciji koja garantira Ligu prvaka - dodao je strateg Valencije, a odbacio je razgovarati na temu svoje budućnosti na klupi kluba s Mestalle.

- To je potpuno nevažno u ovom momentu. Bitna je utakmice s Malagom u nedjelju - zaključio je Emery.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.