Sport

Biciklizam

Biciklizam: Opet dobri rezultati Donatovaca!

Biciklizam: Opet dobri rezultati Donatovaca!

Biciklisti Sv. Donata nastupili su na 13.Velikoj nagradi Medvoda. Vozilo se na vrlo zahtjevnoj kružnoj stazi 1,8 km. Početnici B vozili su 12 krugova, tj. 21.6km.

U ekipi Bk Sv.Donat nastupili su: Marijan Kević, Roko Zorović, Ivan Knežević, Dino Dunatov. Startalo je 36 vozača, a najuspješniji je bio Luka Sagadin član KK Perutnina Ptuj.

Marijan Kević osvojio je 6 mjesto u vremenu drugoplasiranog, te je izjednačio najbolji rezultat na inozemnim utrkama. Roko Zorović osvojio je 18 mjesto. Trku je završio 21 vozač a ostali su uhvaćeni za krug.

Nažalost, Knežević i Dunatov uhvaćeni su za 100 metara prije cilja završnog kruga, odnosno u posljednjem trenutku, te su prije vremena završili utrku. Koliko god njihov rezultat ne izgleda uspješan treba znati da je npr. Dinu ovo treća utrka u životu, staza kružna, kratkog kruga (samo 1800 mtr) i jako teška, a konkurencija možda jedna od najjačih u svijetu. Slovenski vozači koji su ovdje nastupili pobjeđuju na međunarodnim natjecanjima. Bez kvalitetnih utrka u ovom sportu nema napretka. Nažalost mizerna sredstva koje dobije ovaj klub ne omogućavaju da se ide na natjecanja s više vozača, odnosno da se stvara kompletna ekipa.

U kategoriji kadeta startalo je najviše vozača, njih 65, oni su vozili 28 krugova odnosno 50.4km. BK Sv. Donat predstavljao je Roko Vukić, inače prvak Dalmacije. Tri slovenska vozača su uspjela pobjeći a Roko je do zadnjeg kruga bio u glavnoj grupi te je u završnom šprintu osvojio 25 mjesto u vremenu četvrtoplasiranog. Utrku je završilo 33 vozača. Njegov rezultat posebno dobiva na vrijednosti kad se zna da je on prva godina kadeta, a da je od te godine ukupno šesti a ujedno i najbolje plasirani hrvatski vozač.

Sljedeći vikend Zadrane očekuje utrka za Kup Hrvatske koja će se voziti u nedjelju u Stubičkim toplicama pod organizacijom BK Stubaki.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.