Sport

Biciklizam

Bicikliste Sv. Donata u Italiji zaustavili kiša i padovi

Bicikliste Sv. Donata u Italiji zaustavili kiša i padovi

Biciklisti Sv. Donata nastupili su na dvije utrke u Pierisu (Italija). Početnici B bili su na 8° Memorial Federico Carlet, a 6° Trofeo Edilgrado vozili su zajedno početnici A i B.

Vozilo se na kružnoj stazi 7,2 km, četiri puta sa 1,3 km od cilja do kruga, ukupno 31,4 km. Startalo je 115 vozača iz Italije Slovenije i Hrvatske. Jaka kiša i loše vrijeme bili su uzrok mnogih padova, pa je od 115 startalih trku završilo samo 59 vozača.

Tako su u drugom krugu pala prva dva Donatovca, Toni Katuša i Dino Dunatov. Njima su ovo prve trke i bit će im odlično iskustvo. Nažalost, zbog skrivljenih mjenjača nisu mogli nastaviti.

Kilometar prije cilja padaju sljedeća dva vozača, Roko Zorović i Ivan Knežević. Knežević je završio u ambulantnim kolima s ogrebotinama i natučenim bedrima, te nije završio utrku, dok se Zorović uspio pridignuti i proći kroz cilj desetak sekundi iza glavne grupe, kao 49. ukupno, odnosno 26. od početnika B. Marijan Kević ostao je blokiran od grupe vozača koji su pali te je prošao kroz cilj kao 56.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.