Sport

Košarka, A-1 Liga za ostanak

Križevci odnijeli bodove iz Jazina

Križevci odnijeli bodove iz Jazina

Novi poraz na domaćem parketu, doveo je momčad trenera Selina u jako nezgodnu situaciju

Košarkaši Sonik Puntamike nakon pobjede u prošlom kolu protiv Alkara, večeras su ponovo u Jazinama, ovaj put ugostili momčad Križevaca. Nažalost, domaćin nije uspio povezati dvije domaće pobjede, već je momčad Križevaca sretnija i spretnija u posljednjoj četvrtini došla do pobjede rezultatom 67-76.

Domaćin je pod imperativom nove domaće pobjede loše ušao u utakmicu. Nakon prvog koša na utakmici preko Šarlije, gosti iz Križevaca su uglavnom prvu četvrtinu utakmice proveli u vodstvu. Raspoloženi Gligora i Žitko radili su velike probleme obrani Puntamike, dok je s druge strane neuvjerljiv domaćin iskazivao veliku nepreciznost. Trojkom Andrije Hrkaća otišlo se na odmor rezultatom 12-17 za Križevce.

Drugu četvrtinu otvorio je dobro gostujući centar Buva, koji sa svoja četiri uzastopna koša podiže prednost na + 9, (12-21). Košem Dražovića, serija gostiju je na kratko prekinuta, međutim već u sljedećem napadu Žitko je svojom novom tricom podigao prednost na dvoznamenkastu razliku (14-24). Odgovornost na sebe u tim trenucima susreta preuzima Petar Marić, koji je uz svojih 8 koševa razbudio i ostatak momčadi. Upravo se zakucavanjem Čakaruna u posljednjim trenucima prvog dijela otišlo na veliki odmor rezultatom 33-38. Rezultat koji iako negativan, ostavljao je dobre šanse da domaćin u drugom dijelu preokretom dođe do pobjede.

Nagovještaj možebitnog preokreta vidjeli smo odmah na početku drugog poluvremena. Na koš faul i pogođeno slobodno bacanje Šarlije, nadovezao se i tricom Drezga za malu seriju ( 6-0), ali ipak dovoljnu da Sonik Puntamika ponovo minimalno povede 39-38. Međutim to nije preplašilo gostujuću momčad, koja odgovara prvo tricom Glavinića, a zatim Ivan Grgat preuzima kontrolu pod obručima i svojim koševima do kraja četvrtine ponovo vraća prednost na stranu gostiju 50-56.

Odmah na ulasku u posljednju četvrtinu Čakarun i Dražović približili su domaćina na minimalni zaostatak, međutim Glavinić je dobro reagirao i novom tricom za 56-61 poništio sve napore domaćina. Drugi pokušaj uslijedio je nakon samo par minuta nastavka igre. Tricom Jurjevića i polaganjem Čakaruna u 37. minuti utakmice rezultat je samo - 2, (61-63), ali gosti ponovo na isti način, ovaj put tricom Svobode ponovo podižu svoju prednost na pet razlike 61-66. Ta trica kao da je uništila sva nadanja domaće momčadi da mogu dostići goste, naprotiv momčad Križevaca koševima Gaćeše i Buve do kraja utakmice još je i povećala prednost na ukupnih 9 razlike. Konačan rezultat utakmice glasio je 67-76 za momčad Križevaca.

Nažalost, Puntamičani nisu mogli večeras parirati izvrsnoj momčadi Križevaca sa samo dva raspoložena igrača. Jedini dvoznamenkasti u redovima Puntamike, Marjan Čakarun zabio je 15 koševa i sakupio 6 skokova, Petar Marić pridodao je 13 koševa.

U redovima gostujuće momčadi, standardno dobri Grgat zabio je 14 koševa uz 7 skokova, Ivan Buva ubacio je 12 koševa, Žitko 11 a Galvinić 10.

KK Sonik Puntamika - KK Križevci  67-76  (12-17, 21-21,17-18,17-21)

KK Sonik Puntamika: Marić 13, Pešut 6, Drezga 7, Jurjević 7, Ramljak, Vraneš, Čakarun 15, Grabovac 2, Šarlija 9, Jurlina 2, Dražović 6, Segarić

KK Križevci: Gaćeša 9, Hrkać 7, Grgat 14,  Glavinić 10, Svoboda 5, Zrnić, Žitko 11, Buva 12, Hrandek, Sertić, Gligora 8


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.