Sport

Nogomet, Primera

Dujmović vratio nadu Zaragozi u opstanak

Dujmović vratio nadu Zaragozi u opstanak

Hrvatski nogometni reprezentativac Tomislav Dujmović bio je junak Zaragozine pobjede u sklopu 34. kola španjolske Primere. Hrvatski je igrač postigao jedini pogodak na utakmici protiv izravnog konkurenta za ispadanje - Granade (1-0).

Dujmović je nakon svega šest minuta utakmice postigao, pokazalo se, pobjednički pogodak kojim je njegova Zaragoza ostala u igri za ostanak u najvišem razredu španjolskog nogometa. Naš je reprezentativac odradio svih 90 minuta u redovima domaće momčadi. Spomenimo i da je u trećoj minuti sudačke nadoknade isključen Ruben Micael, igrač Zaragoze.

Ovom pobjedom, i kiksom Villarreala, Zaragoza je stigla na pet bodova od današnjeg protivnika i spomenute "žute podmornice" koji drže 16., odnosno 17. mjesto Primere koja ne vode u niži rang natjecanja.

Villarreal je na svom El Madrigalu remizirao protiv Racing Santandera (1-1), a za to može kriviti samog sebe. Naime, gol su domaći nogometaši primili u trećoj minuti sudačke nadoknade te dodatno zakomplicirali borbu za opstanak u Primeri. Strijelac izjednačujućeg pogotka, nakon što je Perez doveo domaćina u vodstvo, bio je Acosta.

Spomenimo još da je Malaga propustila priliku preteći Valenciju na trećem mjestu nakon što s igračem više nije uspjela slaviti, kod kuće, protiv Real Sociedada. Povela je Malaga preko Isca u 20. minuti, a onda je u 45. kod gostiju isključen Mikel Gonzalez. Međutim, nakon četiri minute igre u nastavku Xabi Prieto postavio je konačnih 1-1. Doveo je Martin Demichelis domaćine i u vodstvo u 90. minuti, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa.

Primera, 34. kolo:

Betis - Osasuna 1-0 (Castro 34)

Malaga - Real Sociedad 1-1 (Isco 20 / Prieto 49)

Villarreal - Racing Santander 1-1 (Perez 46 / Acosta 90+3)

Zaragoza - Granada 1-0 (Dujmović 6)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.