Sport

Nogomet

Prvi put pet klubova iz iste države u polufinalima dva najjača europska kupa

Prvi put pet klubova iz iste države u polufinalima dva najjača europska kupa

Otkad je 1992. godine pokrenuta Liga prvaka, koja je zamijenila dotadašnji Kup prvaka, nikad nijedna zemlja nije imala pet predstavnika u polufinalima dvaju najvećih europskih klupskih natjecanja.

Sve do ove godine kada su Španjolci poharali Europu s dva svoja kluba u polufinalu Lige prvaka i tri u Europa ligi. Barcelona i Real Madrid su sasvim očekivano među četiri najbolje momčadi u najprestižnijem klupskom nogometnom natjecanju, a u četvrtak su Španjolsku u povijesne knjige gurnuli Atletico Madrid, Athletic Bilbao i Valencia plasmanom u polufinale Europa lige.

Samo jednom su dosad Španjolci imali četiri kluba u poluzavršnici dvaju najjačih kupova - prije 11 godina su Valencia i Real bili među četiri u Ligi prvaka, a Barcelona i Alaves u Kupu UEFA-e. Prije točno 50 godina su također četiri španjolske momčadi bile u polufinalima, ali tada su bile raspoređene u tri različita kupa: Real je bio u Kupu prvaka, Atletico u Kupu pobjednika kupova, a Barcelona i Valencia u Kupu velesajamskih gradova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.