Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Europa liga: Valencia protiv Atletico Madrida u polufinalu

Europa liga: Valencia protiv Atletico Madrida u polufinalu

Nogometaši Valencije uvjerljivo su svladali nizozemski AZ Alkmaar 4-0 na svojoj Mestalli u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige.

Valencia je tako obilato nadoknadila poraz iz prve utakmice s 2-1. Taj zaostatak je španjolski klub dostigao i prestigao već u 17. minuti, kada je francuski 26-godišnji branič Adil Rami, koji u Valenciji igra na posudbi iz Lillea, dvama golovima u razmaku od samo tri minute doveo domaćine do prednosti 2-0. Rami je prvi gol zabio u 15. minuti. S desne strane centrirao je Feghouli, vratar gostiju Esteban je zaplivao u prazno, a Rami je glavom pospremio loptu u mrežu.

Dvije minute kasnije, opet je stigao centaršut s desne strane, Soldado je glavom prenio loptu, a Rami je ovoga puta poentirao nogom.

Valencia je totalnu dominaciju nastavila i u nastavku. U 56. minuti, Soldado je upisao i drugu asistenciju, još jednom s desne strane, a Jordi Alba je iz blizine zabio gol. U 80. minuti, Alba je na lijevom krilu uhvatio jednu loptu koja je naizgled bježala u gol-aut, ubacio prema Pablu Hernandezu koji je preciznim udarcem postavio konačnih 4-0.

Valencia će u polufinalu igrati protiv Atletico Madrida, koji je u Hannoveru pobijedio istoimenog domaćina 2-1, istim rezultatom kao i u prvom susretu kada je bio domaćin.

Madriđani su poveli u 63. minuti. Adrian Lopez je ''ispremiješao'' obranu domaćina, prodao nekoliko ''lažnjaka'', a onda rutinski poentirao za svoj šesti gol ove sezone u Europa ligi.

Nadu momčadi Mirka Slomke vratio je Senegalac Diouf pogotkom u 81. minuti. Nakon ubacivanja rukom s desne strane, obrana Atletica nije dobro očistila loptu koja je stigla do Diofa, a ovaj je prizemnim udarcem u kut izjednačio na 1-1. Zabio je svoj četvrti gol ove sezone u Europa ligi.

U jeku napada Hannovera, koji je tražio drugi gol koji bi ga odveo u produžetke, gosti su stigli do pobjede u 87. minuti. Diego je poslužio Falcaa, a Kolumbijac je silovitim udarcem u kut stigao do svog osmog pogotka ove sezone u Europa ligi.

Falcao je prošle sezone, igrajući za Porto, bio najbolji strijelac Europa lige sa 17 golova iz 14 utakmica. Mogao bi i u dresu madridskog kluba biti prvi topnik ovoga natjecanja. Dva gola više od njega ima Schalkeov Huntelaar, ali Schalke je ispao, a Falcao pred sobom ima još najmanje dvije utakmice do kraja natjecanja...

Europa liga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Valencia - AZ Alkmaar 4-0 (Rami 15, 17, Alba 56, Hernandez 80), prva utakmica 1-2

Hannover - Atletico Madrid 1-2 (Diouf 81 / Lopez 63, Falcao 87), prva utakmica 1-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.