Sport

Nogomet, Liga prvaka

Olić od Bilda dobio jedinicu, sretan što je dobio priliku

Olić od Bilda dobio jedinicu, sretan što je dobio priliku

- Oduševljen sam što mi je trener Heynckes omogućio nastup od početka utakmice, jer Liga prvaka za mene je posebno natjecanje - izjavio je nakon Bayernove pobjede nad Marseilleom Ivica Olić za UEFA.com.

Zabio je hrvatski reprezentativac oba gola za bavarsku momčad u domaćem 2-0 trijumfu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, kojim je Bayern francuski sastav deklasirao ukupnom 4-0 pobjedom.

Trener Bavaraca Jupp Henyckes 32-godišnjeg je Brođanina gurnuo u igru od prve minute želeći odmoriti Marija Gomeza.

- Dobro je što su se Mario Gomez i Arjen Robben mogli odmoriti i akumulirati snagu za naša predstojeća iskušenja - rekao je Olić, koji je doživio ovacije tribina kada je 15 minuta prije kraja utakmice izašao s travnjaka za Marija Gomeza.

- Sjajna je okolnost što imamo igrače dovoljno kvalitetne da zamijene nositelje igre i pritom kvalitetno odrade posao. Ovaj put sam to učinio ja, drugi će put netko drugi.

- Kak je bilo protiv Marseillea? Mislim da su Francuzi igrali dobro, pogoto do našega prvog gola, dakle do 13. minute. To je okrenulo utakmicu. Imali su u uvodu priliku ili dvije za gol, no nakon našeg vodstva sasvim im je pao moral.

Sljedeći protivnik Bayernu na putu do finala Lige prvaka, kojem će njihov grad i stadion biti domaćini 19. svibnja, bit će sasvim sigurno Real Madrid, koji ima 3-0 prednost nad ciparskim APOEL-om iz prve utakmice. Uzvrat se igra danas na Santiago Bernabeu stadionu.

- Real ima vrlo dobru momčad, ali imamo je i mi, tako da će to biti težak ispit za obadvije strane. Mislim da u polufinalnoj fazi natjecanja kakvo je Liga prvaka ne postoje favoriti, pa to nije niti Real protiv Bayerna.

Za svoj sjajan nastup Olić je honoriran od izvjestitelja najčitanijega njemačkog i europskog dnevnika, Bilda. Uz Francka Riberyja i Davida Alabu Hrvat je ocijenjen savršenom jedinicom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.