Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka: Olić s dva gola riješio Marseille

Liga prvaka: Olić s dva gola riješio Marseille

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić i službeno je uveo njemački Bayern München u polufinale najjačeg klupskog natjecanja - Lige prvaka.

Naš je reprezentativac s dva pogotka Marseillu, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, osigurao 2-0 prednost bavarskom sastavu, koji je istu do kraja mogao još i "podebljati". Podsjetimo, prva utakmica u Fracuskoj završila je s 2-0 u korist Bavaraca.

Trener Bayerna Jupp Heynckes ostavio je strijelca 11 pogodaka u Ligi prvaka ove sezone, Marija Gomeza, na klupi, a priliku je dao Oliću od prve minute. Igrao je brzonogi napadač iz Davora usamljenu "špicu" i mora se priznati da se jako dobro snašao.

Trinaesta minuta bila je nesretna za gostujući sastav. Franck Ribery sjajno je prošao po desnoj strani Bayernova napada, ubacio oštru prizemenu loptu u šeasnaesterac koju Olić nije imao problema pospremiti iza Stevea Mandande. Slična situacija, ali s druge strane, dogodila se u 37. minuti. Alaba je kombinirao s Riberyjem, ubacio je, kao i Francuz, nisku prizemnu loptu u suparnički peterac, u kojem je Olić bio brži od Mandande i klizeći ju poslao u mrežu za 2-0. Zanimljivo, Olić je posljednjih pet pogodaka u Ligi prvaka postigao upravo francuskim momčadima. U sezoni 2009/2010 (travanj) Olić je postigao hat-trick Lyonu.

Rezultat se do kraja susreta više nije mijenjao iako je Bayern imao još nekoliko vrlo izglednih prilika za postizanje pogotka. Bavarci su osigurali polufinale Lige prvaka protiv, vrlo vjerojatno, Real Madrida koji svoju utakmicu igra u srijedu (APOEL).

Recimo za kraj da je Olić zamijenjen u 74. minuti, ušao je Gomez, dok je Danijel Pranjić dobio priliku umjesto Tonija Kroosa od 67. minute drugog dijela.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrat:

Bayern - Marseille 2-0 (Olić 13, 37)
sveukupno: 4-0


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.