Sport

Nogomet, Premiership

Mancini stao uz Balotellija

Mancini stao uz Balotellija

Menadžer nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini podržao je problematičnog talijanskog napadača u redovima svoje momčadi Marija Balotellija.

Nakon subotnjeg domaćeg remija protiv Sunderlanda (3-3) u kojem je Balotelli zabio dva gola, Mancini je kritizirao tamnoputog napadača, ocijenivši kako je igrao kriminalno. Također, navodno je vezni nogometaš "građana" Yaya Toure kasnije u svlačionici fizički nasrnuo na Balotellija, a daljnji je sukob spriječio njegov brat Yaya Toure.

Još ranije tijekom tjedna Balotelli se također pojavio na naslovnicama medija, kako zbog "upada" na pressicu Interovom novom treneru Andrei Stramaccioniju, tako i zbog svađe na treningu s Mancinijem.

- Frustriran sam ponekad jer mislim da nije moguće da igrač njegove klase i tehnike može odigrati takvu utakmicu. Mislim da je mlad i nadam se da će se popraviti vrlo brzo zbog njegove budućnosti. Igrač poput Marija bi u Premierligi trebao zabijati jedan ili dva gola svaku utakmicu - rekao je Mancini.

Usprkos posljednjem "kiksu" kojim je Manchester United gradskom rivalu sedam kola prije kraja pobjegao na velikih pet bodova razlike, talijanski strateg ističe kako prvenstvo nije gotovo.

- Poruka je uvijek ista: "Učinit ćemo sve za osvajanje naslova."

Upitan što je rekao igračima u svlačionici nakon utakmice protiv Sunderlanda, Mancini je dodao:

- Ništa, bili su preumorni. Rekao sam samo "vjerujte u sebe", jer imamo sedam utakmica u kojima je u igri 21 bod. Mislim da bi s 92 osvojena boda osvojili naslov.

Da bi se ostvarile Mancinijeve želje City bi do kraja morao pobijediti u svim utakmicama, a već sljedećeg vikenda ide na noge Arsenalu na Emirates.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.