Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Newcastle bolji od Liverpoola

Premiership: Newcastle bolji od Liverpoola

U prvoj od dvije nedjeljne utakmice 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle je na svojoj Sports Direct Areni svladao Liverpool 2-0.

Oba gola za "svrake" zabio je senegalski napadač Papiss Demba Cisse, a Liverpool je kraj susreta dočekao s igračem manje budući je u 81. minuti isključen njihov vratar Pepe Reina.

Cisse je zatresao mrežu u 19. i 59. minuti i tako došao do brojke od sedam golova u isto toliko premierligaških nastupa otkako je stigao u Newcastle, u siječanjskom prijelaznom roku, iz Freiburga.

Prvi gol Cisse je zabio glavom nakon ubacivanja Hatema Ben Arfe, a drugi iz neposredne blizine desnicom na asistenciju Dembe Ba i nakon velike pogreške Liverpoolove obrane.

Reina je isključen nakon situacije u kojoj je glavom pokušao udariti Newcastleovog Jamesa Percha. Španjolskog je vratara isprovocirao Newcastleov stoper, a ovaj je preburno reagirao. Iako, kako su snimke pokazale, kontakta između dvojca zapravo nije bilo, Perch se srušio na travnjak kao pokošen i Martin Atkinson je Reini pokazao crveni, a Perchu žuti karton.

Newcastleu je ostvarena pobjeda bila treća uzastopna, dok su Liverpoolovi igrači treći puta zaredom travnjak napustili pognutih glava.

Zanimljivo, dvostruki strijelac na susretu, Cisse, četvrti je igrač ove sezone koji je u Premierligi Liverpoolu zabio dva gola u istoj utakmici. Prethodno su to učinili Emmanuel Adebyor, Wayne Rooney i Robin van Persie.

Premiership, 31. kolo:

Newcastle - Liverpool 2-0 (Cisse 19, 59)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.