Sport

Nogomet, Serie A

Ranieri: Forlan nije odbio ući u igru, samo nije htio igrati na krilu

Ranieri: Forlan nije odbio ući u igru, samo nije htio igrati na krilu

Trener Intera Claudio Ranieri demantirao je da je Diego Forlan odbio ući u igru u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici protiv Atalante, no priznao je da je Urugvajac tražio da ne igra na poziciji krila.

Podsjetimo, Inter je u 28. kolu Serije A na svome San Siru odigrao samo 0-0 protiv Atalante čime je ostao na svega jednoj pobjedi u posljednjih devet kola. U drugom su poluvremenu kamere snimile Ranierija u raspravi s Forlanom koji nakon toga nije ušao u igru.

Jasno, odmah su se pojavila nagađanja da je urugvajski napadač slijedio primjer Carlosa Teveza koji je prošle jeseni odbio ući s klupe u dvoboju svoga Manchester Cityja protiv Bayerna u Ligi prvaka. Ranieri je, međutim, odbacio takve priče iako je priznao da je Forlana mislio uvesti u igru od čega je odustao nakon razgovora s igračem.

- Diego nije odbio ući u igru. Jednostavno sam ga pitao je li spreman zbog taktike odraditi posao na lijevom krilu. Iskreno mi je odgovorio: "Ne, treneru, ako moram ući, bilo bi mi draže da igram napadača." Zato sam odlučio da ga neću uvoditi - objasnio je Ranieri.

Sam nogometaš je, pak, na pitanje o spornoj situaciji, odgovorio kratko:

- Ranieri je to dobro objasnio. Nisam odbio ući u igru, radilo se samo o taktičkom izboru. Nemam više ništa za dodati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.