Sport

Košarka, Euroliga

Banić: U Moskvu ne idemo s bijelom zastavom

Banić: U Moskvu ne idemo s bijelom zastavom

Kapetan košarkaša Bilbao Basketa Marko Banić smatra da su dva prvenstvena poraza došla i zbog toga što su misli njegovih suigrača već u Moskvi gdje ih očekuje četvrtfinale Eurolige protiv CSKA.

Nakon dva poraza u španjolskom prvenstvu, od Barcelone i Joventuta, baskijska momčad je pokvarila plasman uoči doigravanja, a kapetan Bilbaa Marko Banić pronašao je razloge.

- Malim dijelom glavama smo već u Moskvi gdje nas očekuju velike utakmice protiv CSKA. Premda smo u Euroligi već ostvarili zacrtano, ne idemo se samo tako predati u Moskvi. Ipak, sada fokus mora biti na nacionalnom prvenstvu kako bismo izborili Euroligu i naredne sezone - rekao je Banić.

Ozljede Rogera Grimaua i D'ora Fischera dodatno su poremetile momčad.

- To su igrači koji inače pokrivaju puno prostora u obrani, a Fischer je uz to vrlo aktivan u napadu. Stoga je njihov izostanak veliki hendikep za nas. Međutim, sada smo bez obzira na sve probleme primorani u nedjelju na svom parketu pobijediti neugodnu Fuenlabradu jer bi novi poraz značio ogroman korak unatrag za naše ambicije. Najbitnije će u tom susretu biti kakvi ćemo mi izaći na teren i kako ćemo se postaviti - smatra hrvatski krilni centar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.