Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Palermo uz novi gol Budana razbio Lazio

Serie A: Palermo uz novi gol Budana razbio Lazio

Koliko je jak Palermo na domaćem terenu, na vlastitoj koži u 24. kolu Serije A osjetili su nogometaši Lazija. Siciliju napuštaju s pet pogodaka u mreži od kojih jednog potpisuje Igor Budan.

Tjedan za nama u Laziju će željeti čim prije zaboraviti. Nakon poraza u Rimu od madridskog Atletica 3-1 u sklopu Europa lige, u nedjelju su doživjeli jedan od dva izuzetno teška prvenstvena poraza ove sezone. Nakon 0-4 kod Siene, Palermo je momčad trenera Edoarda Reje ispratio s pet pogodaka u mreži, a Lazijo je tek s igračem manje (u 74. minuti drugi žuti karton dobio je Dias) u 85. minuti postigao počasni zgoditak.

Gosti su popustili pod pritiskom domaćih već nakon 10 minuta igre kada je poentirao Barreto, a već desetak minuta kasnije na 2-0 je povisio Donati. Do kraja prvog dijela u strijelce se upisao i branič Silvestre, a početak drugog poluvremena i nastavak muka po Laziju označio je Igor Budan svojim petim ligaškim pogotkom u 10 nastupa. Svega četiri minute potom potpuni potop gostiju potvrdio je Miccoli, a zatim je domaći trener odlučio odmoriti svoje glavne igrače pa je iz igre uz Miccolija od 63. minute povukao i Budana. Inače, omaleni ofenzivni veznjak Fabrizio Miccoli nakon večerašnje utakmice postao je prvi nogometaš u Seriji A s dvocifrenim brojem golova i asistencija. U obje kategorije upisao se po 11 puta.

U preostaloj nedjeljnoj utakmici 24. kola Udinese je u 13. domaćoj utakmici tek treći puta propustio uzeti sva tri boda. Cagliari je izdržao nalete Di Natalea i društva pa odnosi zasluženi bod iz Udina remijem bez golova.

Serie A, 24. kolo:

Palermo - Lazio 5-0 (Barreto 10, Donati 20, Silvestre 42, Budan 47, Miccoli 51 / Kozak 85)

Udinese - Cagliari 0-0

Roma - Parma 1-0 (Borini 26)

Cesena - Milan 1-3 (Pudil 65 / Muntari 29, Emanuelson 31, Robinho 55)

Genoa - Chievo 0-1 (Thereau 30)

Novara - Atalanta 0-0

Lecce - Siena 4-1 (Muriel 32, Michele 68-11m, Cuadrado 82, Brivio 90 / Grosso 25)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.